Ανεπιθύμητοι 52 Έλληνες στην Αλβανία


Ανεπιθύμητοι κηρύχθηκαν για την Αλβανία 52 Έλληνες πολίτες, οι οποίοι βρέθηκαν την Πέμπτη στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας.

Τα Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας κάνει λόγο για «οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας», καθώς και για «δηλώσεις ενάντια στη συνταγματική τάξη, την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια ειρήνη», ενώ δεσμεύεται «για την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας».

Επισημαίνει δε, ότι θα απαγορεύεται η είσοδος στην Αλβανία για τα 52 αυτά άτομα, τα οποία δεν κατονομάζει. Παράλληλα το Υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι ενδέχεται να κηρυχθούν ως ανεπιθύμητοι και άλλοι πολίτες.

«Στην ευαίσθητη αυτή συγκυρία αναμένουμε η Αλβανία να απέχει από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα των σχέσεων μας» τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και προσθέτει ότι «προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διευκρινίσεις για τη σημερινή απόφαση των αλβανικών αρχών να κηρύξουν, μαζικά, ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες.Παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αλλά περιμένουμε το ίδιο και από τους γείτονές μας».

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπάρκας

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση