Διαμαρτυρία για την εκπαίδευση στο υπουργείο Παιδείας (video)


Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και τις προωθούμενες αλλαγές στην παιδεία. Νωρίτερα επικράτησε ένταση, όταν περίπου 200-300 εκπαιδευτικοί και φοιτητές κατάφεραν να μπουν και να ανεβουν στο γραφείο του υπουργού, ζητώντας συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου, ο οποίος όμως απουσίαζε. Παρέμειναν για κάποια ώρα,  πραγματοποίησαν συνέλευση στον χώρο του υπουργείου για να αποφασίσουν τις περαιτέρω δράσεις τους και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στο υπουργείο Παιδείας λίγο μετά τις 14:00 μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία, κατάφεραν να περάσουν από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια να εισέλθουν στον χώρο.

EUROKINISSI

Κεντρικό σύνθημα ήταν «Αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», με αιτήματα σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους αναπληρωτές, τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων με βάση τα προσόντα τους και την προϋπηρεσία.

Οι συγκεντρωμένοι, ζητούν συνάντηση με τον υπουργό παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος απουσιάζει. Με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την παιδεία, καθώς επίσης και μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση