Ακιντζί για Κυπριακό: Διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ή status quo


Για αρνητική προσέγγιση στο θέμα της πολιτικής ισότητας από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, έκανε λόγο ο Τουροκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σε συνέντευξη τύπου ο κ. Ακιντζί έδωσε απάντηση σε όσα δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, όταν ενημέρωσε τον λαό, για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία.

Μεταξύ άλλων ο Μουσταφά Ακιντζί  εξέφρασε την άποψη ότι «λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ή status quo είναι το δίλημμα που τίθεται αυτήν την στιγμή, ενώπιον μας».

«Δεν υπάρχει άλλη οδός για τις δύο κοινότητες εκτός από τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και είναι αναγκαίο oι δύο πλευρές να επιδείξουν καλή θέληση» σημείωσε.

Εξαπέλυσε, ακόμη, επίθεση προς τον Νίκο Αναστασιάδη, αναφέροντας ότι «δεν είναι ξεκάθαρο το τι λέει και το τι θέλει», δημιουργώντας σύγχηση.

Παράλληλα άσκησε κριτική και γύρω από τις δηλώσεις του Κύπριου προέδρου για τον αγωγό Eastmed.

Όπως είπε, ο Αναστασιάδης με αυτό το παράδειγμα παραγράφει τα συμφωνηθέντα και διερωτήθηκε πώς γίνεται να μη θεωρεί ζωτικό συμφέρον των Τoυρκοκυπρίων τις αποφάσεις στα ενεργειακά δρώμενα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ακόμη κι αν ενισχυθούν οι εξουσίες των ιδρυτικών κρατών, η τουρκοκυπριακή πλευρά δε θα αποδεχθεί την λήψη αποφάσεων σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης με βάση την λογική μειοψηφίας-πλειοψηφίας.

«Αν η μια πλευρά δεν είναι έτοιμη για λύση, τότε αυτό θα πρέπει να διασαφηνιστεί» επεσήμανε ακόμη ο Μουσταφά Ακιντζί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Philenews

Πηγή

Απάντηση