Διαψεύδουν Πατριαρχείο και Υπ.Παιδείας τα δήθεν αποσπάσματα συζήτησης Βαρθολομαίου-Γαβρόγλου (video)


Διαψεύδουν Πατριαρχείο και Υπουργείο Παιδείας δημοσίευμα με δήθεν αποσπάσματα συζήτησης του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

«Πληροφορίες και δήθεν αποσπάσματα της διαλογικής συζητήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Νίκος Παπαχρήστου.

Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος φέρεται να είπε στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Φανάρι, ότι «δεν γίνεται να με σέβεται ο Ερντογάν και να με απαξιώνει ο Τσίπρας».

Λίγες ώρες αργότερα και το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη διάψευση του εν λόγω δημοσίευματος.

«Μετά την κατηγορηματική διάψευση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το δημοσίευμα σχετικά με φράσεις που αποδίδονται στον Οικουμενικό Πατριάρχη, η δική μου διάψευση θα ήταν εκ του περισσού. Οφείλω, όμως, να κάνω έκκληση προς πάσα κατεύθυνση να μην εντάσσουν στις μικροκομματικές τους ιδιοτελείς επιδιώξεις τις σχέσεις ελληνικής Πολιτείας και Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι οποίες ήταν και παραμένουν άρρηκτα συνδεδεμένες», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ανταπόκριση-Τουρκία Αριάνα Φερεντίνου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση