«Παγώνει» προσωρινά η έρευνα για τη Novartis (video)


«Παγώνει» προσωρινά η έρευνα για την υπόθεση Novartis, μετά την αίτηση εξαίρεσης που κατατέθηκε κατά των τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση. Εκτός από την αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου μαζί με τον σύζυγό της, υποβλήθηκε επίσης αίτηση εξαίρεσης αλλά και πειθαρχική αναφορά. Αφορμή για τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει είναι η διαρροή στον Τύπο του ονόματος του συζύγου της κ. Ράικου, γιατρού στο επάγγελμα, ως αποδέκτη εμβάσματος από τη Novartis, την οποία διαρροή η κ. Ράικου αποδίδει στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Μετά την κίνηση της κ. Ράικου και του συζύγου της, ουσιαστικά η έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση μπλοκάρει μέχρι να κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών η αίτηση εξαίρεσης. Και αυτό γιατί το όνομα του συζύγου της κ. Ράικου φέρεται να συμπεριλαμβάνεται σε λίστα γιατρών που έχουν μπει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης καθώς ελέγχονται για «ύποπτα» εμβάσματα.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί και η πειθαρχική αναφορά του συζύγου της κ. Ράικου σε βάρος των τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύζυγος της κ. Ράικου έχει καταθέσει και μήνυση σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.

 

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση