Στο Βελιγράδι ο Κ. Μητσοτάκης-Θα συναντηθεί με τον Σέρβο Πρόεδρο Α. Βούτσιτς


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στη Σερβία. Αύριο, Τρίτη, στις 9:00, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση της Σερβίας (RTS), ενώ μία ώρα μετά, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της επίσκεψής του στο Βελιγράδι σήμερα και αύριο, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Politika της Σερβίας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται για δεύτερη φορά ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τη Σερβία, στο πλαίσιο τόσο της στενής συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα, όσο και των ιδιαίτερα στενών πολιτικών σχέσεων του ίδιου του κ. Μητσοτάκη με τον Σέρβο Πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσιτς.

Στη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων πρέπει να κλείνουν οριστικά και αμετάκλητα τα ζητήματα αλυτρωτισμού» κάτι που δεν επιτυγχάνεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να υπερψηφίσει «είτε στη σημερινή Βουλή, είτε σε όποια επόμενη».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι η Σερβία είναι «αναμφισβήτητα στην πρώτη θέση της «κούρσας» προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό της. Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την επιθυμία «η διμερής συνεργασία να είναι ακόμα πιο στενή και να έχει στρατηγικό χαρακτήρα και ουσία».

Για το θέμα του θανάτου του μέλους της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι παραμένουν πολλά κενά και θολά σημεία τα οποία πρέπει να διευκρινιστούν από τις αλβανικές αρχές. Προσθέτει δε ότι δηλώσεις που έγιναν από την αλβανική πλευρά «δεν βοήθησαν» και πρέπει όλοι να είναι «πολύ προσεκτικοί».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση