Συνάντηση με την Κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία θα έχει αύριο ο Ποροσένκο

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018


onoufrios porosenko

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο θα έχουν αύριο, Τρίτη 13 Νοεμβρίου στις 14.00 ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος και Ιεράρχες της Κανονικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κρίσης, για την δημιουργία μιας ενιαίας αυτοκέφαλης Εκκλησίας στην Ουκρανία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Ονούφριος είχε συναντηθεί τον περασμένο μήνα με τον Πρόεδρο, ο οποίος τον είχε ενημερώσει για τις εξελίξεις γύρω από την δημιουργία της νέας Εκκλησίας.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον κ. Ονούφριο την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, επέμεινε να επισκεφθούν την Προεδρική Κατοικία και Ιεράρχες της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Βίννιτσα και Μπάρκσι κ. Συμεών, ο οποίος, θεωρείται ως υποψήφιος για επικεφαλής της ενιαίας Εκκλησίας, δεν θα είναι παρών στην συνάντηση για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς, η διαδικασία για την δημιουργία ενιαίας αυτοκέφαλης Εκκλησίας έχει βρεθεί σε αδιέξοδο και ο λόγος που ο Πρόεδρος Ποροσένκο ζήτησε συνάντηση με την Κανονική Εκκλησία, είναι για να ζητήσει να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο των Επισκόπων.


Εμφανίσεις: 18017
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση