”Οι κληρικοί αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια κάτω από την προστασία του Δημοσίου”

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018


n.smirnis1

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών για την συμφωνία Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού.

”Καταρχήν δεν παρουσιάστηκε η οιονεί συμφωνία στην Ιεραρχία, απλώς ανακοινώθηκε. Η γνώμη μου είναι ότι προέκυψε ένα ζήτημα το οποίο δεν είχε αφορμή για να προκύψει. Τι ακριβώς συμβαίνει προσωπικώς δεν γνωρίζω” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια ο κ. Συμεών ανέφερε: ”Η ανατροπή αυτής της καταστάσεως είναι φυσικό να επιφέρει μια πολύ μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις του κλήρου μας. Δεν μπορεί από την μια στιγμή στην άλλη πολλές ιερατικές οικογένειες να βρίσκονται ξαφνικά σε ένα απροσδιόριστο και ρευστό καθεστώς.”

”Οι Ιερείς ασθάνονται ανασφαλείς γιατί είναι γεγονός ότι το Δημόσιο και η προστασία που παρέχει, σε κάθε κατηγορία εργαζομένων παρέχει ασφάλεια” συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης.

Σε ερώτηση αν συμφωνεί με το μέτρο που αφορά την μισθοδοσία του κλήρου ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης δήλωσε: ”Κατά την εκτίμησή μου όχι και μας προκύπρουν τεράστια προβλήματα. Δυτυχώς οφείλω να το ομολογήσω, οι κληρικοί μας αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια κάτω από την προστασία του Δημοσίου, παρά κάτω από την προστασία και την επιμέλεια της Ιεραρχίας.”

Σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών τόνισε: ”Θα υπάρξει ένα σχίσμα μεταξύ Πρεσβυτερίου και Ιεραρχίας, εκτός αν είναι και αυτό μία κεκρυμμένη επιδίωξη κάποιον παραγόντων. Αντιλαμβάνεστε ότι από την μια στιγμή στην άλλη αισθάνονται οι εφημέριοί μας, το είδα την περασμένη εβδομάδα στην ιερατική σύναξη, ανασφαλείς, μετέωροι και αυτό γεννά πολύ πικρία και πολύ μεγάλη αντίδραση.”

Σε ερώτηση για το πως ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε αυτό το μέτρο για την μισθοδοσία των κληρικών ο Σεβασμιώτατος απάντησε: ”Δεν μπορώ να γνωρίζω και είναι επικίνδυνο να διατυπώσω οποιαδήποτε κρίση.”

”Οι ανακοινώσεις Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού μας δείχνουν ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμα και δεν είναι δυνατόν να επανεξεταστούν αυτά τα ζητήματα” πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών υπογράμμισε: ”Από τις δηλώσεις των συνεπισκόπων μου φαίνεται ότι δημιουργείται ένα πελώριο πρόοβλημα μέσα στην Εκκλησία. Η αίσθησή μου είναι ότι μέσα στο σώμα της Ιεραρχίας αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανησυχία και οι Επίσκοποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τους κληρικούς τους.”


Εμφανίσεις: 142293
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση