Πέντε μαθητές ένοχοι για τα κρούσματα ναφθαλίνης σε σχολεία
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, 09:27

Πέντε από τους συνολικά 14 κατηγορούμενους μαθητές καταδικάστηκαν από το Μονομελές δικαστήριο Ανηλίκων, σχετικά με τα κρούσματα ναφθαλίνης σε σχολικά κτήρια στο Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να αναστέλλονται οι παραδόσεις μαθημάτων.

Χθες το δικαστήριο επέβαλε τις ποινές, σύμφωνα με τις οποίες, σε τέσσερις από τους ανήλικους ανατέθηκε η εντατική επιμέλεια στην υπηρεσία ανηλίκων των δικαστηρίων Αγρινίου, μέχρι την ενηλικίωσή τους (18 έτη) ενώ σε έναν απλή προφορική επίπληξη. Οι υπόλοιποι εννέα απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποσύρθηκε η κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και οι ανήλικοι μαθητές είχαν να αντιμετωπίσουν την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Οι ανήλικοι, ηλικίας από 13 μέχρι 17 ετών, ενεργώντας σε ομάδες που αποτελούνταν από τρία μέχρι και εννέα άτομα, έριχναν ναφθαλίνη σε σχολικά συγκροτήματα. Οι δράστες από τις 21/09/2017 έως και την 12/10/2017 έριξαν ναφθαλίνη σε εννέα σχολεία, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα κατά τις ημέρες της ρίψης. Συνολικά είχαν συλληφθεί 17 ανήλικοι.Με πληροφορίες από sinidisi.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, 09:27Πηγή

Απάντηση