Στα εγκληματολογικά εργαστήρια η βόμβα που βρέθηκε στο σπίτι του Ντογιάκου (video)


Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου στο Βύρωνα. Ο μηχανισμός που δεν εξερράγη έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

Λίγο πριν από τις 04:00 τα ξημερώματα, οι δράστες έφτασαν στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα, όπου και πάρκαραν το μηχανάκι στην μπαγκαζιέρα του οποίου, ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Με δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα ένα στο site zougla.gr και ένα στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο άγνωστος που τηλεφώνησε ενημέρωνε πως θα εκραγεί ο μηχανισμός εντός 20 λεπτών, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Η έκρηξη ωστόσο δεν έγινε. Λίγο πριν τις 10:00 εξουδετερώθηκε ο μηχανισμός από πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας χωρίς να χρειαστεί να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη και όπως αναφέρουν πληροφορίες είναι ανέπαφος κι έτσι οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους αρκετά στοιχεία. Τόσο το μηχανάκι όσο και ο μηχανισμός, έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ισίδωρος Ντογιάκος: «Δεν χειρίζομαι κάποια υπόθεση που να έγινε αιτία να στοχοποιηθώ»

«Από τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός και δεν κινδύνεψαν άνθρωποι» λέει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος που ειδοποιήθηκε τα ξημερώματα από την Αστυνομία για τη βόμβα που εντοπίστηκε έξω από το σπίτι του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει πως δεν χειρίζεται στην παρούσα χρονική στιγμή καμία υπόθεση που να «πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε αιτία για να στοχοποιηθώ» ενώ επισημαίνει πως δεν έχει δεχθεί απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικής ομάδας.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που στο παρελθόν έχει χειριστεί σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή της Χρυσής Αυγής, υπηρετεί για περισσότερα από 30 χρόνια στο Σώμα και είχε εκλεγεί για δύο θητείες από τους συναδέλφους του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Η Δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία δεν εκφοβίζονται»

«Η Δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία δεν εκφοβίζονται από ενέργειες που στρέφονται κατά των θεσμών της Δημοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, μόλις πληροφορήθηκε την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου. Ο υπουργός, είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ντογιάκο.

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια κατά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και τονίζει πως κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, στοχεύουσα στην πλήξη της ίδιας της Δημοκρατίας, είναι καταδικαστέα και ανίκανη να κάμψει το υψηλό φρόνημα και την προσήλωση στο συνταγματικό καθήκον τους.

Ακόμη, η Ένωση καλεί την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Ένωση Δικαστών

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον.

Ακόμη, η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν τη δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες» και συνεχίζει: «Οι δικαστές και εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται».

Επίσης, αναφέρει ότι «χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Τέλος, η ΕΔΕ αναφέρει ότι αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Απαράδεκτη ανοχή της κυβέρνησης στη βία και την ανομία

Την έντονη καταδίκη της για την τρομοκρατική επίθεση κατά του εισαγγελέα Ντογιάκου εκφράζει η ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με την ανοχή της στη βία και την ανομία έχει οδηγήσει την κατάσταση στο απροχώρητο.

Σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κωσταντίνος Κυρανάκης τονίζει πως η τρομοκρατική επίθεση κατά του εισαγγελέα κ. Ντογιάκου έχει ως προφανή στόχο τον εκφοβισμό της δικαιοσύνης και ειδικά εκείνους που δεν είναι αρεστοί στους εμπνευστές της. «Οι Έλληνες δικαστές δεν τρομοκρατούνται. Καλούμε την κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η απαράδεκτη ανοχή της στη βία και την ανομία έχει οδηγήσει την κατάσταση στο απροχώρητο» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κυρανάκης.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς, Ηλίας Κούκος, Ντίνα Τσουκαλά

Σχετική είδηση

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση