Καστανίδης: Η δημόσια συζήτηση δεν βοηθά τη σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης, αθέλητα όχι από στόχευση (audio)


Η δικαιοσύνη ως Σώμα δεν εκφοβίζεται από τέτοιου είδους άθλιες ενέργειες, δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, αναφερόμενος στην απόπειρα επίθεσης του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου.

Τον τελευταίο καιρό η δημόσια συζήτηση που αφορά και την δικαιοσύνη διεξάγεται με έναν τρόπο που συχνά άτομα, δικαστικοί λειτουργοί, στοχοποιούνται από διάφορες πολιτικές πλευρές, πρόσθεσε. Δικαστικές αποφάσεις που δεν είναι αρεστές από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν σχολιαστεί με εξαιρετικά αρνητικό τρόπο όπως και οι δικαστικοί λειτουργοί που βρίσκονταν πίσω από συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις, επεσήμανε.

Έχουμε δει εμπρηστικές δηλώσεις σε βάρος συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών όταν κατά την άποψη συγκεκριμένων υπουργών, ή άλλων στελεχών δεν υπηρετείται το τρέχον συμφέρον αυτών που κυβερνούν, συμπλήρωσε. Αυτή η δημόσια συζήτηση δεν βοηθά τη σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης, αλλά ενδεχομένως ορισμένους παρακινεί σε ενέργειες τρομοκρατικές, αθέλητα, όχι από στόχευση, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου σχετικά με την προσέγγισή της για τους τρομοκράτες στη λογική μιας κοινωνικής ομάδας οραμάτων, ηθικής των εξεγερθέντων του Μάη του ` 68, ο πρώην υπουργός είπε ότι δεν έχει κατανοήσει το πνεύμα της εισαγγελέως, ούτε ορισμένες λυρικές εξάρσεις οι οποίες ταιριάζουν σε άλλους χώρους και όχι στον κρινόμενο.

Η δήλωση της κας Δημητρίου -είπε ο κ. Καστανίδης- ότι ίσως συμφωνούμε με αυτούς που ανέλαβαν να επιτεθούν στον κ. Ντογιάκο με την πρόθεσή τους να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά διαφωνούμε με τα μέσα θέτει ορισμένα ερωτήματα, αφού -όπως υπογράμμισε ο κ. Καστανίδης- η κ. Δημητρίου δεν γνωρίζει ποιες είναι οι προθέσεις αυτών που έκαναν απόπειρα επίθεσης στον κ. Ντογιάκο.

Ερωτηθείς για το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση