Οδοιπορικό της ΕΡΤ στην Κινέτα μετά την πυρκαγιά και τις πλημμύρες (video)


Διπλή δοκιμασία επεφύλασσε αυτό το καλοκαίρι για τους κατοίκους της Κινέτας. Προηγήθηκε η πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και ακολούθησαν οι πλημμύρες στη διάρκεια του κυκλώνα που έπληξε τον Σεπτέμβριο πολλές περιοχές στη χώρα μας. Η κάμερα της ΕΡΤ και η ρεπόρτερ Κατερίνα Μπατζάκη παρουσιάζουν την εικόνα της Κινέτας σήμερα.

Οι κάτοικοι της Κινέτας μετρούν τις πληγές τους μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που ακολούθησαν τον φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.
Δυστυχώς αρκετοί άνθρωποι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Το ζητούμενο είναι ότι είναι ένα φαινόμενο που θα επαναληφθεί σίγουρα μέσα στον χειμώνα.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης λέει στην κάμερα της ΕΡΤ ότι λόγω της γραφειοκρατίας η αποκατάσταση προχωρά με αργούς ρυθμούς. Όσον αφορά τα επιδόματα των 586 ευρώ, περίπου 200 αιτήματα είναι σε εκκρεμότητα και αφούν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι τους, σύντομα θα δοθούν στους κατοίκους. Όσον αφορά στις οικοσκευές, ο Δήμος έχει μαζέψει τις αιτήσεις, ενώ υπέβαλε αίτημα προς το Υπουργείο, ώστε να δοθεί περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, ώστε να δοθεί σύντομα στους πολίτες.
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα καθαρισμού σε ρέματα που υπάρχουν στις περιοχές ενώ παράλληλα εκτελούνται και αντιπλημμυρικά έργα.

Οι κάτοικοι επιμένουν να ζητούν βοήθεια απο τις αρχές για γρήγορη και συντονισμένη αποκατάσταση.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση