Τουρκία: Στη Μαύρη Θάλασσα το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο


Στο «Μπλοκ Τούνα» στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας «Deepsea Metro I», η αγορά του οποίου έχει ολοκληρωθεί και φτάνει σύντομα στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Υeni Safak». 

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το ερευνητικό πλοίο «Barbaros» είχε εντοπίσει πριν από χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο αποθέματα φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι στο ίδιο Μπλοκ έχουν αναπτύξει δραστηριότητες το τελευταίο διάστημα η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Ωστόσο, η Τουρκία θα ξεκινήσει γεώτρηση στο κομμάτι του «Μπλοκ Τούνα» που βρίσκεται στον δικό της θαλάσσιο χώρο. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή εκείνη καθώς οι χώρες της Μαύρης Θάλασσας έχουν διευθετήσει τα θαλάσσια σύνορά τους. Αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζει έρευνες το «Oruc Rheis».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το «Deapsea Metro Ι» έχει τις ίδιες δυνατότητες με τον Πορθητή, το πρώτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία και πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή γεώτρηση ανοιχτά της Αλάνιας. Το δέυτερο πλωτό γεωτρύπανο θα έχει τη δυνατότητα να κάνει δύο γεωτρήσεις το χρόνο και στοίχησε 262,5 εκατ. δολάρια. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Πηγή

Απάντηση