Ένα φεστιβάλ κινηματογράφου «Κατάλληλο κάτω των 18»


Το 1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, που οποίο διοργανώνεται στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσιάζει 74 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ταινίες κινουμένων σχεδίων, καθώς και live action, από 30 χώρες σε 22 διαφορετικές γλώσσες, απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας από 3 έως 18 ετών.

Το φεστιβάλ ανοίγει η νέα ταινία του Μισέλ Οσελό, «Η Dilili στο Παρίσι», παρουσία του σκηνοθέτη. Η ταινία διαδραματίζεται στο Παρίσι της Μπελ Επόκ, όπου συναντάμε τη Dilili και έναν νεαρό μεταφορέα με σκούτερ. Η μικρή Dilili διεξάγει έρευνα σχετικά με τις μυστηριώδεις απαγωγές κοριτσιών. Οι δυο τους θα βιώσουν πολλές περιπέτειες στους δρόμους του Παρισιού, θα συναντήσουν γυναίκες και άνδρες που θα τους βοηθήσουν, καθώς και άλλους που θα τους εμποδίσουν στην έρευνά τους. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο.

 Παράλληλες δραστηριότητες

Το φεστιβάλ συνεργάζεται με το Παιδικό Μουσείο και την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων και προτείνει εργαστήρια κινηματογράφου, ειδικά σχεδιασμένους παιδότοπους και βιβλιοθήκες, αναγνώσεις από ξεχωριστούς καλεσμένους και διαδραστικά παιχνίδια τεχνολογίας.

Τιμές εισιτηρίων: 5 € (προ-πώληση) ● 6 € (πώληση κατά την είσοδο).

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση