Αντιπαράθεση ΝΔ-Καμμένου για τα δάνεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τη Ν.Δ., με αφορμή δάνεια που έχει λάβει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Άμυνας έθεσε πέντε ερωτήματα, επικαλούμενος μάλιστα και απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ η Ν.Δ. σχολίασε πώς ο κ. Καμμένος δεν είχε πρόβλημα με τα δάνεια, όταν ήταν βουλευτής της παράταξης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ρώτησε αν αληθεύουν πληροφορίες ότι η ΝΔ σχεδιάζει τη σύσταση fund για την εξαγορά της απαίτησης του δανείου έναντι ευτελούς ποσού, δανείου που σε ό,τι έχει να κάνει με το δεύτερο σκέλος της απόφασης του Πρωτοδικείου, είναι αρρύθμιστο, όπως αναφέρει ο κ. Καμμένος.

«Η ΝΔ αισθάνεται την ανάγκη να υπενθυμίσει στον κ. Καμμένο ότι επί πολλά χρόνια υπήρξε -δυστυχώς- βουλευτής της. Ήταν τότε που δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα δάνεια της ΝΔ, καθώς το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να εκλιπαρεί τους αρχηγούς της για ένα υφυπουργείο. Δηλαδή η καρέκλα, όπως και σήμερα» απάντησε με ανακοίνωσή της η ΝΔ και πρόσθεσε:

«Ενημερώνουμε τον κ. Καμμένο ότι η ΝΔ έχει εξυγιάνει πλήρως τα οικονομικά της. Θα του συστήναμε, ωστόσο, να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη ψυχραιμία και, κυρίως, νηφαλιότητα τo οριστικό πολιτικό του τέλος».

«Στην πολιτική, το οριστικό τέλος το δίνει ο ελληνικός λαός. Μέχρι τώρα, ο κ. Καμμένος, χωρίς να αποτελεί μέλος μιας πολιτικής οικογένειας, εκλέγεται βουλευτής από το λαό τα τελευταία 25 χρόνια. Χωρίς, λοιπόν, πολιτικό pedigree και με απόλυτη ψυχραιμία συνεχίζει στον πολιτικό βίο, χωρίς σπόνσορες, κουμπάρους εφοπλιστές και νταβατζήδες» ανταπάντησαν με τη σειρά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην ανακοίνωση της ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία, την οποία υπηρέτησε ο κ. Καμμένος, δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία του υιού Παπαντωνίου, του ‘Αδωνη και του Νίκου Γεωργιάδη, του Πλεύρη, του αυτοεπονομαζόμενου… Βουκεφάλα Τατσόπουλου, δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία εταίρος και συνεταίρος του ΠΑΣΟΚ. Ήταν η Νέα Δημοκρατία του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή.

»Θυμίζουμε στον κ. Κούλη Μητσοτάκη ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ έκανε πολιτική πουλώντας την περιουσία του και όχι μοιράζοντας καράβια σε κουμπάρους εφοπλιστές, τους οποίους η ελληνική Δικαιοσύνη ερευνά για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών» προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ και σημειώνουν: «αυτή η Νέα Δημοκρατία δεν είχε δάνεια. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία που «σκότωσε» ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πρόδωσε τον σημερινό αρχηγό της και σήμερα είναι ο πραγματικός ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας».

«Επί του προκειμένου, για τα ερωτήματά μας, ο κ. Κούλης Μητσοτάκης δεν απαντά τίποτα. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ενός Μητσοτάκη και ενός Κούλη» καταλήγουν οι ΑΝΕΛ.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση