Δ. Κουτσούμπας: Ίδιος και χειρότερος ο ΣΥΡΙΖΑ από ΠΑΣΟΚ και τα παλαιότερα κόμματα του Κέντρου


Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «News 24/7» είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιος και χειρότερος από τα παλιότερα κόμματα του Κέντρου και το ΠΑΣΟΚ καλλιεργώντας, όπως και εκείνα, την λογική του «μικρότερου κακού» σε σχέση με την «κακιά» δεξιά, (λογική) που «τελικά αποδεικνύεται ίδιο και χειρότερο κακό με τους προηγούμενους».

Εξηγώντας το «ίδιος και χειρότερος» είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το 3ο μνημόνιο που ήταν το πιο βάρβαρο απ’ όλα, όπως και πάρα πολλούς αντεργατικούς νόμους, ίδιους με εκείνους των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έχει οδηγήσει σε «ξέπλυμα» τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και μετατρέψει την Ελλάδα σε «ξέφραγο αμπέλι», με αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και πυρηνικά.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για τους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και αυτούς που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του λαού μας έχει το «επιπλέον πλεονέκτημα και (ταυτόχρονα) μειονέκτημα για το λαό, να χειραγωγεί κάποιες δυνάμεις».

«Και απ’ αυτή τη σκοπιά, το ΚΚΕ σταθερά λέει ότι πρέπει να ξεφύγουμε απ’ αυτά τα δίχτυα, απ’ τα δεσμά της μοιρολατρίας, της επανάπαυσης και των αυταπατών ότι «κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει με μια τέτοια κυβέρνηση»» πρόσθεσε.

Είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, έχουν στρατηγική σύμπλευση στα κεντρικά ζητήματα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας «μεγάλου συνασπισμού» σημειώνοντας «δε μιλάμε άμεσα, δε μιλάμε για τους επόμενους μήνες φυσικά, σε μια πορεία αυτό οπωσδήποτε θα γίνει. Ιδιαίτερα με τον εναγκαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Τσίπρα με τη γερμανική σοσιαλδημοκρατία, που έχει συνεργαστεί με τη Μέρκελ, η οποία ήταν το «κόκκινο πανί» για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Είπε ότι για το ΚΚΕ και τον ελληνικό λαό «είναι ξεπερασμένο το «αριστερός», «δεξιός»» καθώς «το ζήτημα είναι: είσαι με τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα ή είσαι με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας».

«Αν είσαι λοιπόν με την εργατική τάξη, το λαό, θα είσαι με το Κομμουνιστικό Κόμμα, θα είσαι με τις πραγματικά ριζοσπαστικές δυνάμεις, οι οποίες εκφράζονται μέσα στο κίνημα, αγωνίζονται, αντιστέκονται, δεν τα διπλώνουν στις δυσκολίες, δε συμβιβάζονται» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς τι εκτιμά ότι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ αν έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε, μεταξύ άλλων, «δεν βλέπω ότι θα τον ρίξουν (τον Αλ. Τσίπρα) γιατί είναι δεμένοι με την καρέκλα της εξουσίας».

Κάλεσε τον λαό «που έχει δοκιμάσει τα πάντα» να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς, να ενισχύσει το ΚΚΕ, «γιατί όσο κι αν δεν είναι ώριμες οι συνθήκες αυτή τη στιγμή για μια διακυβέρνηση, για μια πραγματική εργατική εξουσία, όμως μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανακούφιση των εργαζομένων».

«Όσο πιο ισχυρό είναι το Κόμμα, τόσο περισσότερο μπορεί να παλέψει για τα λαϊκά συμφέροντα και μέσα στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, παντού, κυρίως δίπλα στο λαό, μέσα στο λαό, με το κίνημα κ.λπ. Για να ανοίξει αυτός ο δρόμος της ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας, που θα διεκδικήσει και την εξουσία» τόνισε.

Κατέληξε αναφέροντας ότι «100 χρόνια μετά, το ΚΚΕ είναι νέο και καινοτόμο, ξεκινάει μία νέα πορεία στηριγμένη σε όλη την πείρα του παρελθόντος για να ανοίξουμε έναν καινούργιο δρόμο πραγματικά ειρήνης, προκοπής, ευημερίας για το λαό μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση