Επιδρομές του αμερικανικού συνασπισμού στη Ντέιρ αλ-Ζορ με τουλάχιστον 17 νεκρούς
ΚΟΣΜΟΣ17:46 15.11.2018(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 17:58 15.11.2018) Λήψη σύντομου urlΠλήγματα του συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ στη Ντέιρ Αλ-Ζορ της Συρίας προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 17 πολιτών.Αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ με στόχο χωριό στην επαρχία Ντέιρ Αλ-Ζορ της Συρίας προκάλεσε τον θάνατο 17 πολιτών την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο SANA που επικαλείται τοπικές πηγές.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, «17 πολίτες πέθαναν ως αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν από τη διεθνή συμμαχία στοχεύοντας το Μπου Μπαντράν στα ανατολικά της επαρχίας Ντέιρ Αλ-Ζορ», ανέφερε το πρακτορείο.
Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ ξεκίνησε και πάλι αεροπορικές επιθέσεις στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία κάνοντας χρήση λευκού φωσφόρου.
Η συμμαχία συχνά πραγματοποιεί χτυπήματα κατά της πόλης Χατζίν και της κοινότητας Σάφα στην επαρχία Ντέιρ Αλ-Ζορ, με πολίτες συχνά να είναι θύματα των επιθέσεων.Πηγή

Απάντηση