Ουγγαρία: Δεν έχουμε καμία σχέση με τη διαφυγή Γκρούεφσκι, θα τηρήσουμε τον νόμο
Άσυλο στην Ουγγαρία ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νικολά Γκρουέφσκι, όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της Βουδαπέστης, σε σημερινή της ανακοίνωση, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι οι ουγγρικές αρχές θα τηρήσουν τη νομοθεσία.Επίσημη ανακοίνωση για τον Νικολά Γκρουέφσκι, εξέδωσε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες περί αιτήματος του πρώην πρωθυπουργού της πΓΔΜ για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης, σε ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε ότι ο Σκοπιανός πολιτικός έχει ήδη υποβάλλει αίτημα παροχής ασύλου.
Διαβεβαίωσε στη συνέχεια, ότι η Βουδαπέστη δεν έχει καμία σχέση με τη διαφυγή του Γκρούεφσκι από την πΓΔΜ, στην οποία καταζητείται προκειμένου να εκτελεστεί η εντολή φυλάκισης, δύο ετών.
Πάντως, αρνήθηκε να καταστήσει γνωστό πώς κατάφερε να φθάσει στην Υπηρεσία Ασύλου και Μετανάστευσης, στη Βουδαπέστη, όπου υπέβαλε τα απαιτούμενα έγγραφα και υποβλήθηκε σε ακρόαση.
Ξεκαθάρισε επίσης, ότι μέχρι στιγμής η ουγγρική δικαιοσύνη δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα από τα Σκόπια για την έκδοση του Γκρουέφσκι, επισημαίνοντας τέλος, ότι η Ουγγαρία θα δράσει στο πλαίσιο του νόμου, εφόσον αυτό συμβεί.Πηγή

Απάντηση