Στην τελική ευθεία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ (video)


«Πράσινο φως» για τα νέα πρόσωπα στη Διοίκηση της ΕΡΤ αναμένεται να δώσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που συνεδριάζει. Πρόκειται για τον δικηγόρο και Καθηγητή Νομικής, ΕΚΠΑ και πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιάννη Δρόσο ο οποίος ορίζεται νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΡΤ, για τον μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον δημοσιογράφο Λευτέρη Αρβανίτη ως νέα μέλη του ΔΣ.

Είναι τα πρόσωπα που επελέγησαν από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μετά τη σχετική ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, έπειτα από τις παραιτήσεις που είχαν ζητηθεί από τον Βασίλη Κωστόπουλο και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, Γιώργο Θαλασσινό.

Ο κ. Δρόσος, ανέφερε ότι είναι μία τιμητική πρόσκληση-πρόκληση, η σχετική πρόταση και πως τον συνδέει ένα συναισθητικό δέσιμο με την ΕΡΤ, καθώς ήταν στο τελευταίο δελτίο την ώρα του «μαύρου». «Καλούμαι να αναλάβω τη διοίκηση της ΕΡΤ σε μία παράξενη στιγμή, είπε χαρακτηριστικά «καθώς είναι τεχνικά και οικονομικά προετοιμασμένη να κάνει άλματα και στόχος είναι να μετατραπεί όλη αυτή η προετοιμασία σε ένα μεγάλο αναπτυσσόμενο έργο».

Από την πλευρά του ο κ. Αρβανίτης ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα τιμητικό για αυτόν, η συγκεκριμένη πρόταση, γνωρίζει την ΕΡΤ, όπως είπε.

Ενώ, ο κ. Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι αυτό που έχει οραματιστεί, είναι να χρησιμοποιηθεί η ΕΡΤ ως εργαλείο προκειμένου να αναδείξει τον Πολιτισμό.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση