Έλληνας επιχειρηματίας ρίχνει 1 εκατ. δολάρια για ξενοδοχεία στην ΚαραϊβικήΟ Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Δημήτρης Κοσβογιάννης μετά από 20 χρόνια εμπειρίας στον ξενοδοχειακό τομέα είναι έτοιμος να μοιραστεί αυτές τις γνώσεις, όπως και 1 εκατομμύριο δολάρια, για να ωθήσει επιχειρηματίες στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, στην Καραϊβική, να πράξουν το ίδιο στους τομείς της μόδας, της διασκέδασης και του επισιτισμού.
«Το Τρινιντάντ και Τομπάγκο είναι μία από τις πιο δυναμικές αγορές στην περιοχή. Η αγορά είναι ώριμη για επενδύσεις γιατί έχω δει τους κατοίκους της χώρας να είναι καινοτόμοι σε αυτούς τους τομείς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κοσβογιάννης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Business Day».
Ο κ. Κοσβογιάννης είναι γεννημένος στην Ελλάδα, αλλά ζει στις ΗΠΑ και τα νησιά της Καραϊβικής επί 32 χρόνια. Είναι κάτοχος της ελληνικής, της αμερικανικής και της τζαμαϊκανής υπηκοότητας, ενώ μιλά και 7 γλώσσες, όπως αναφέρεται στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Τον Ιούνιο παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή στο πολυτελές θέρετρο «Melia Braco Village» στην Τζαμάικα και έκτοτε αναζητεί το τέλειο πρότζεκτ ώστε να επενδύσει τα χρήματα και την εμπειρία του, σημειώνει η εφημερίδα του Τρινιντάντ «Newsday».
Η μόδα και το φαγητό είναι τα πάθη του Κοσβογιάννη και θέλει να εμπλακεί με δύο τρόπους. «Δεν θέλω να ηγούμαι προσωπικά των επιχειρήσεων. Θέλω να διακρίνω ανθρώπους νέους στις επενδύσεις και θέλω να συνεργαστώ μαζί τους, να τους καθοδηγήσω, να τους χρηματοδοτήσω και να τους συμβουλέψω. Μία εναλλακτική θα ήταν να συνεργαστώ με κάποιον που είναι ήδη εντός αυτών των επιχειρήσεων και αντιμετωπίζει προκλήσεις», τόνισε.
Πρόκειται για την δημιουργία πλούτου μέσα από το επιχειρείν ώστε να αποκομίσει και ο ίδιος κέρδος μέσα από την επιτυχία των συνεργατών του.
Έχοντας περάσει τόσο μεγάλο μέρος της ζωής του στην Καραϊβική, έχει εργαστεί ως διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής στο «Grand Palladium Resort & Spa» του Μοντέγκο Μπέι, γενικός διευθυντής στο «Couples Resort» του Νεγκρίλ και διευθυντής τροφίμων και ποτών στο «Sandals Whitehouse Resort» του Ουαϊτχάους.
«Το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έχει αρκετά αναπτυγμένες υποδομές και η κυβέρνηση έχει δείξει πως επιθυμεί να υποστηρίξει ανθρώπους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν. Εκτός αυτού, γνωρίζω πολύ καλά την Καραϊβική γι’ αυτό και δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη εάν μία άδεια που για να εκδοθεί στην Βόρεια Αμερική χρειάζεται έξι μέρες, εδώ χρειάζεται έξι εβδομάδες», ανέφερε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας.
Ενα πράγμα το οποίο επιδιώκει να βελτιώσει είναι η συμπεριφορά κατά την παροχή των υπηρεσιών, επειδή -όπως λέει- η πολυτέλεια δεν σημαίνει χλιδή, αλλά σημαίνει ποιότητα του παρεχόμενου προϊόντος. «Πολυτέλεια σημαίνει να λαμβάνω αυτό που έχω ζητήσει. Σημαίνει να σου συμπεριφέρονται με τον πιο αποτελεσματικό και υπέροχο τρόπο», δήλωσε. «Πρόκειται για την εκπλήρωση των επιθυμιών».
Ο κ. Κοσβογιάννης δεν είναι απλώς ειδήμων στον ξενοδοχειακό τομέα, αλλά είναι δικηγόρος, εστιάτορας και επενδυτής στην αγορά ακινήτων, με επιχειρηματικά συμφέροντα στις ΗΠΑ, την Τζαμάικα, την Κόστα Ρίκα και την γενέτειρά του, την Ελλάδα.
Ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα από την ναυτιλιακή εταιρεία που είχε στη Φλόριδα από το 1999 έως το 2002, μέσα από την οποία μετέφερε οχήματα από τη Νότια Φλόριδα προς την Δομινικανή Δημοκρατία.
 
 

 Πηγή

Απάντηση