Συνέλαβαν αρχαιοκάπηλους με εικόνες και αρχαία νομίσματα στα Γιάννενα
ΕΛΛΑΔΑ12:10 16.11.2018(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 12:11 16.11.2018) Λήψη σύντομου urlΕίχαν στην κατοχή τους μεταξύ άλλων, εικόνα με την Αγία Τριάδα που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ. και αρχαία νομίσματα.Θρησκευτικές εικόνες, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επιχείρησης της αστυνομίας στα Γιάννενα, σε αυτοκίνητο και σε σπίτια, ιδιοκτησίας ζευγαριού Ελλήνων.
Πρόκειται για άνδρα 55 ετών και γυναίκα 50 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες για παράβαση του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Η ασφάλεια Ιωαννίνων, τους σταμάτησε μέσα στο αυτοκίνητό τους στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Τύριας. Μέσα στο ΙΧ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, εικόνα που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ. και απεικονίζει την Αγία Τριάδα, νομίσματα της βυζαντινής και της οθωμανικής περιόδου, της εποχής Καποδίστρια, τέσσερα χάλκινα νομίσματα ελληνιστικών χρόνων και ρωμαϊκό νόμισμα πιθανόν Μάρκου Αυρηλίου.
Εικόνα από τις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ. με την Αγία Τριάδα βρέθηκε στα χέρια αρχαιοκάπηλων στα Γιάννενα
Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, σε περιοχές της Θεσπρωτίας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν χάλκινο νόμισμα Ρωμαϊκών χρόνων, αργυρό μεσαιωνικό νόμισμα, δύο νομίσματα της Οθωμανικής περιόδου.
Η προέλευση όλων των κατασχεθέντων αντικειμένων είναι υπό διερεύνηση.
Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Θρησκευτικές εικόνες που χρονολογούνται στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ. βρέθηκαν στα χέρια αρχαιοκάπηλων στα Γιάννενα
Νομίσματα από τα ελληνιστικά χρόνια, την οθωμανική περίοδο και την εποχή Καποδίστρια βρέθηκαν στα χέρια αρχαιοκάπηλων στα ΓιάννεναΠηγή

Απάντηση