Δουβλίνο προς Βρετανούς: Ή συμφωνία ή χάος


epa06359329 (FILE) – Irish Minister for Foreign Affairs and Trade Simon Coveney arrives for the EU Eastern Partnership (EaP) Summit in Brussels, Belgium, 24 November 2017. Media reports on 30 November 2017 state that Simon Coveney has been nominated as the Republic of Ireland’s tanaiste (deputy prime minister). EPA/Virginia Mayo / POOL

Nα στηρίξει τη συμφωνία, στην οποία κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες, καλεί τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας το Δουβλίνο. Όπως προειδοποιεί η εναλλακτική δεν είναι άλλη από το χάος, που θα φέρει το no deal.  

«Έχουν να κάνουν μια επιλογή – είτε αυτή τη συμφωνία, είτε ένα χαοτικό Brexit χωρίς συμφωνία, είτε δυνητικά μια σειρά γεγονότων που θα οδηγήσουν το όλο σχέδιο σε κατάρρευση» διεμήνυσε ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Σάιμον Κόβενι.

Όπως είπε θα είναι «δύσκολο» να βρεθεί μια εναλλακτική στη συμφωνία που διαπραγματεύθηκε η Μέι, η οποία θα επιτρέπει να αποφευχθούν τα λεγόμενα «σκληρά» σύνορα.

«Εάν οδηγηθούμε σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους με τους οποίους αυτό μπορεί να αποφευχθεί, αλλά δεν θα είναι εύκολο» κατέληξε. 

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Πηγή

Απάντηση