Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Μολδαβική Ενορία στο Μέστρε της Βενετίας (ΦΩΤΟ)

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018


barht benetia

ΒΕΝΕΤΙΑ | ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΠΑΠΠΑΣ


Παραμονή της εορτής του Αγίου Γενναδίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον εορτάζοντα Σεβ. Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιο, επισκέφθηκε την νεοσύστατη Ενορία του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πλησιόχωρη πόλη της Βενετίας, το Μέστρε, και παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα, κατά την τέλεση της Ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού, στον οποίο προεξήρχε ο οικείος Ποιμενάρχης.

Στην ενορία εκκλησιάζονται οι Μολδαβοί της περιοχής, οι οποίοι, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Μητροπολίτου Γενναδίου, υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, μέσω της Μητροπόλεως Ιταλίας.

Χάρη στην ειδική μέριμνα του Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Ιταλίας, έχουν συσταθεί δεκάδες μη Ελληνόφωνες ενορίες σε ολόκληρη την χώρα, με ιερείς ανάλογα της εθνικότητας του ποιμνίου, οι οποίες, μαζί με τις Ελληνικές Ορθόδοξες Ενορίες της Ιταλίας και της Μάλτας, εκφράζουν την οικουμενικότητα της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη και συνεχάρη για το έργο του τον Ιερατικώς Προϊστάμενο, Πρωτοπρεσβύτερο π. Ανατόλιο Μπίτκα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:


Εμφανίσεις: 15509
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση