ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Από τον πάγκο της λαϊκής στην …ορχήστρα του Μίμη ΠλέσσαΗ ζωή όπως και το …νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις… Χαρακτηριστικό σύγχρονο παράδειγμα ο Μίμης Κολοκούρης. Ξεκίνησε παιδάκι μόλις δέκα χρονών στην Αθήνα πουλώντας φρούτα στις λαϊκές αγορές για να ζήσει ..
Όταν δεν δούλευε ή θα διάβαζε ή θα έπαιζε μουσική. ‭Με πολύ κόπο, άρχισε να κερδίζει διακρίσεις: Στο Ωδείο, στο σχολείο, χωρίς να του χαριστεί τίποτα! «Κατόπιν εξετάσεων, ‬το‭ ‬2008 στο Μουσικό σχολείο Ιλίου όπου και πήρα και το απολυτήριό μου από εκεί». Απέσπασε ακόμα και διεθνείς διακρίσεις και στα 16 του έφτασε να παίζει ακορντεόν δίπλα στον «μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα»…
Ο Μίμης άφησε το χάος της πρωτεύουσας, για το Ηράκλειο, πριν τέσσερα χρόνια. «Ο στόχος μου ήταν να φύγω από την Αθήνα» λέει στο cretalive.
Ήρθε στην Κρήτη για σπουδές, σ’ ένα μέρος που ανέκαθεν ήθελε να επισκεφθεί. Τα φοιτητικά του χρόνια χρειάστηκε να κάνεις πολλές διαφορετικές δουλειές για να επιβιώσει! Με πείσμα, αγώνα και χαμόγελο, αποφοίτησε πρόσφατα πρώτος από το Τμήμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής της ΠΑΕΑΚ (Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης ). Με 9,48 βαθμό απολυτηρίου, πήρε υποτροφία και συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές (εξ αποστάσεως) στο Πανεπιστήμιο Frederick της Λευκωσίας.
 Πηγή

Απάντηση