Αλληλοκατηγορούνται τα μέλη του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού – Μαραθώνιες οι απολογίες (video)


Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, οι περισσότερες μέσα από τις διαρροές των απολογιών των κατηγορουμένων, οι οποίοι αρνούνται τη συμμετοχή τους και εκτοξεύουν κατηγορίες ο ένας στον άλλο. Ο εκ των πρωταγωνιστών, γνωστός ενεχυροδανειστής, ζητά να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τους συγκατηγορούμενούς του. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι απολογίες.

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο Τούρκος υπήκοος συριακής καταγωγής, που φέρεται ως επιχειρησιακός αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που έκανε λαθρεμπόριο χρυσού. Στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την εμπλοκή του σε παράνομες πράξεις. Υποστήριξε ότι εργαζόταν νόμιμα στο κεντρικό κατάστημα του γνωστού ενεχυροδανειστή ως εκτιμητής ρολογιών και ότι εκτελούσε εντολές του αφεντικού του.

Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας των ενεχυροδανειστηρίων, μέσω του συνηγόρου του, αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του Τούρκου και υποστηρίζει ότι έκανε μόνο νόμιμες εξαγωγές χρυσού. Ζητάει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση όπως και να διοριστεί πραγματογνώμονας τελωνειακός.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και συγγενής του Τούρκου, φερόμενου επιχειρησιακού αρχηγού της οργάνωσης, ένα ακόμη μέλος του κυκλώματος που συγκέντρωνε κοσμήματα, και ένας συνοδός φορτίων χρυσού που έφευγαν από την Αθήνα για την Κωνσταντινούπολη, με πούλμαν.

Άλλος κατηγορούμενος, συνταξιούχος αστυνομικός με θητεία στην ΕΥΠ, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

Για το Σάββατο είχε προγραμματιστεί να απολογηθούν 21 άτομα. Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, είχαν απολογηθεί 11 άτομα, εκ των οποίων τα 10 αφέθηκαν ελεύθερα κι ένα προφυλακίστηκε. Τέσσερις πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Από την ομάδα των 16 κατηγορουμένων που απολογήθηκαν την Παρασκευή στην ανακρίτρια διαφθοράς, οι 12 αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σχετική είδησηΚύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Τέσσερις προφυλακιστέοι-Άλλοι 18 απολογούνται σήμερα (video)

Ρεπορτάζ: Ν. Κουντούρης, Άννα Βλαχοπαναγιώτη
Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση