Στη φυλακή οδηγείται ο γνωστός ενεχυροδανειστής
Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέο τον ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων. Τι υποστήριξε στην απολογία του. Η δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια.Προφυλακιστέος κρίθηκε ο γνωστός ενεχυροδανειστής, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή στο κύκλωμα παράνομης εμπορίας χρυσού.
Σύμφωνα με υπόμνημα που παρέδωσε στις ανακριτικές αρχές, ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι «δεν είμαι ούτε μέλος ούτε συν-αρχηγός οποιασδήποτε εγκληματικής οργάνωσης, δεν έχω διαπράξει ποτέ το αδίκημα της λαθρεμπορίας και δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες».
Ωστόσο, φαίνεται πως δεν έπεισε ούτε τον ανακριτή, ούτε τον εισαγγελέα, καθώς αμφότεροι διέταξαν την προφυλάκισή του.
Στον απόηχο της απόφασης, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Αλέξης Κούγιας, εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία τονίζει τα εξής:
«Παρά τις προσπάθειες μας και παρά το ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ανακριτή και εισαγγελέα να αντιληφθούν υποδομή υποθέσεως, αυτό δεν κατέστη δυνατό και αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση».
Εκφράζει δε, την εκτίμηση ότι «κυριάρχησε η ηχηρότητα της υποθέσεως και η δήλωση του πρωθυπουργού που ουσιαστικά προκατέλαβε την κατάληξη της υπόθεσης».Πηγή

Απάντηση