Στρατιωτικές θέσεις στη Συρία έπληξε ο αμερικανικός συνασπισμός
ΚΟΣΜΟΣ23:02 02.12.2018(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 23:14 02.12.2018) Λήψη σύντομου urlΠηγή από τον συριακό στρατό ανέφερε ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ έπληξε με πυραύλους στρατιωτικές θέσεις στην ανατολική Συρία. Περιορισμένες οι υλικές ζημιές.Στρατιωτικές θέσεις στην ανατολική Συρία έπληξε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσαν συριακά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγή από τη Δαμασκό.
Συγκεκριμένα, αξιωματούχος του συριακού στρατού ανέφερε ότι ο διεθνής συνασπισμός εκτόξευσε αρκετούς πυραύλους, στοχεύοντας συριακές θέσεις και προκαλώντας περιορισμένες υλικές ζημιές.
Οι πύραυλοι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SANA, έπληξαν θέσεις νότια της αλ-Σουκχάνα, στην ανατολική Συρία. Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η επίθεση σημειώθηκε στις 20:00 το βράδυ (τοπική ώρα).
Τον προηγούμενο μήνα, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι πάνω από 30 άμαχοι σκοτώθηκαν σε χωριό της επαρχίας εζ-Ζορ, ως αποτέλεσμα αμερικανικών βομβαρδισμών. Παράλληλα, συριακά μέσα ενημέρωσης επέρριψαν ευθύνες στον διεθνή συνασπισμό, του οποίου ηγείται η Ουάσιγκτον, και για τον θάνατο έξι πολιτών στην πόλη Χατζίν.
Η Δαμασκός έχει επανειλημμένως κατηγορήσει τις ΗΠΑ και τον διεθνή συνασπισμό για τον θάνατο αθώων πολιτών, κατά τη διάρκεια των εναέριων επιχειρήσεων στη Συρία. Σημειώνεται ότι ο συνασπισμός επιχειρεί στη χώρα της Μ. Ανατολής από το 2014, χωρίς την έγκριση της Συρίας ή την εντολή των Ηνωμένων Εθνών. Πηγή

Απάντηση