Η κυβέρνηση δεν θα στείλει στη φτώχεια τους κληρικούς ούτε θα τους αφήσει ανασφάλιστους


Είναι υποθέσεις που έχουν σταλεί στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη, θα πρέπει να αναμείνουμε το τι θα αποφασίσει η Βουλή και στο βαθμό που μπορεί να εξετάσει περαιτέρω η Δικαιοσύνη τις πορισματικές κρίσεις της Επιτροπής οφείλει να το κάνει, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη. Δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης να κάνει την πολιτική πόλωση, αντιθέτως εκείνοι που είναι υπό έλεγχο επιλέγουν να πολώνουν την πολιτική ατμόσφαιρα, σημείωσε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη και την προσπάθεια που επιχειρήθηκε να εμπλέξουν τον ΠτΔ, ο υπουργός είπε ότι εκεί πρόκειται για μια ενέργεια από την πλευρά δυνάμεων της αντιπολίτευσης που στην πορεία, καταλαβαίνοντας τι θα σήμαινε αυτό για τον θεσμό του ΠτΔ είπαν ότι δεν ήθελαν να θίξουν το πρόσωπο του ΠτΔ. Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι δεν ήταν απόφαση της κυβέρνησης το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, του κ. Σημίτη. Ήταν υπόθεση που έρχεται από το παρελθόν και η αρμόδια εισαγγελική Αρχή θεώρησε ότι έτσι πρέπει να πράξει. Τι θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση, να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης; αναρωτήθηκε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για τις μαθητικές καταλήψεις και τα συνθήματα που ακούστηκαν αναφορικά με τη Δημοκρατία και το Μακεδονικό ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι όταν η διείσδυση των ακροδεξιών, των φασιστικών στοιχείων γίνεται στο χώρο της νεολαίας τότε τα πράγματα πρέπει να θεωρούμε ότι μας προειδοποιούν και η ανησυχία μου είναι καταγεγραμμένη.
Αναφερόμενος στη συμφωνία Κράτους με την Εκκλησία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να στείλει στη φτώχεια τους κληρικούς ούτε να τους αφήσει ανασφάλιστους και δεν θα το πράξει.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση