Στάση εργασίας στις 10/12 ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο


Στα πλαίσια της Παναττικής στάσης εργασίας της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου (ώρες (11 π.μ. – λήξη πρωινής βάρδιας, με συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας και πορεία στη Βουλή), το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του. Για το λόγο αυτό θα γίνει αναχώρηση με πούλμαν από το νοσοκομείο στις 11πμ.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το σωματείο, το διεκδικητικό πλαίσιο είναι: «μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ – ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολαβικοί).
Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, με άμεση καταβολή του «Δώρου» Χριστουγέννων. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
Πλήρη, επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας – πρόνοιας.»

Σε άλλο σημείο, το σωματείο τονίζει: «Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και αν υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για 1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση, αυτό πρακτικά σημαίνει διαιώνιση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης με τις ελλείψεις, την εντατικοποίηση, τα χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, τις συνεχείς βάρδιες και εφημερίες, την ταλαιπωρία για τους ασθενείς».

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση