Ο θαυμαστός κόσμος του Φιλίπ Κεν στη Στέγη


Ένα αεροπλάνο. Μια καταιγίδα. Μια μυστηριώδης νήσος. Δύο χρόνια μετά την παράσταση «Μελαγχολία των δράκων» του, με την οποία μεταμόρφωσε τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, σε αλπικό τοπίο, ο Γάλλος σκηνοθέτης και εικαστικός Φιλίπ Κεν (Philippe Quesne), επιστρέφει με ένα εξίσου αλλόκοτο, χιουμοριστικό θέαμα, από τις 28 έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Στη νέα του παράσταση που έχει τίτλο Crash Park, la vie d’une île” («Πάρκο συντριβής, η ζωή ενός νησιού»), ο Κεν μας μεταφέρει σε πιο τροπικά κλίματα όπου μπλέκει την ομηρική «Οδύσσεια» με το τηλεοπτικό “Lost”, τον Ιούλιο Βερν με το μιούζικαλ και την εξορία με την ουτοπία.  Μανιώδης συλλέκτης εντόμων από τα παιδικά του χρόνια και με παρελθόν στις εικαστικές τέχνες και τη σκηνογραφία, ο Φιλίπ Κεν δημιουργεί πάντα θαυμαστά θεατρικά οικοσυστήματα.

«Για τη σύλληψη μιας παράστασής μου, συχνά σκέφτομαι τοπία ή οποιονδήποτε μικρόκοσμο όπου μπορώ να εμβαπτίσω τους ηθοποιούς μου, ένα μέρος στο οποίο εκείνοι πρέπει, πάση θυσία, να καταστήσουν δυνατή τη ζωή», δηλώνει ο Γάλλος σκηνοθέτης.

Συντελεστές

Σύλληψη, Σκηνοθεσία & Σκηνογραφία: Philippe Quesne

Έργο για 7 περφόρμερ: Isabelle Angotti, Jean-Charles Dumay, Léo Gobin, Yulka Hokama
Sébastien Jacobs, Thomas Suire, Gaëtan Vourc’h

Με την υποστήριξη του Fondation d’entreprise Hermès programme “New Settings”.

Συμπαραγωγή: Théâtre National de Bretagne (Ρεν), HAU (Βερολίνο), Munchner Kammerspiele (Μόναχο), Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

INFO

Πότε: 28-30 Δεκεμβρίου στις 20:30

Πού: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση Κεντρική Σκηνή (Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, 219 9005800)

Εισητήρια: 7-24 ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση