Ο Νέας Ιωνίας Γαβριήλ στην Ιερά Μονή Κορμπόβου (ΦΩΤΟ)

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018


gavril kormbovo

Τρίκαλα | Τηλέμαχος Παππάς


Την Ιερά Μονή Κορμπόβου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Ο Σεβασμιώτατος έφτασε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορμπόβου, η οποία είναι κτισμένη στο χείλος μικρού κρημνώδους βράχου, συνοδευόμενος από τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.

Τους δύο Αρχιερείς υποδέχθηκε στην είσοδο της Μονής η Καθηγουμένη Γερόντισα Θεοφυλάκτη, καθώς και ο πνευματικός της Μονής, Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Βησαρίωνος Γέροντας Ιγνάτιος.

Στη συνέχει στο Καθολικό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε σύντομη δέηση και αντηλλάγησαν ευχές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ στην σύντομη προσφώνησή του, ευχαρίστησε και την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισα Θεοφυλάκτη, για την αγάπη της και για την θερμή υποδοχή.

“Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή φέραμε τα βήματα μας, σε τούτο τον ιερό τόπο μετά από πρόσκληση του αγαπητού Αγίου αδελφού κ. Χρυσοστόμου” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Γαβριήλ τόνισε ότι παρόλο που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Μονή, γνωρίζει πάρα πολλά για το πρόσωπο του σεβαστού Γέροντος Ιγνατίου από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στην Ιερά Μονή Κορμπόβου μια εικόνα του Αγίου του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, όπου το ιερό λείψανό του φυλάσσεται ολόσωμο ως παρακαταθήκη στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.

Τέλος οι δύο Αρχιερείς μετέβησαν στο χωριό Νομή Τρικάλων, όπου τέλεσαν από κοινού την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρ. Αποστόλου Γιαννούλα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:Πηγή

Απάντηση