Ο Μάλερ ερευνά τις συχνές εμφανίσεις συνεργάτη του Τραμπ στο RT


 Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός Τεντ Μάλοκ ερευνάται κυρίως για τις εμφανίσεις του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today (RT), με την ελπίδα ότι θα προκύψουν νέα στοιχεία σχετικά με τις πιθανές σχέσεις της Μόσχας και συνεργατών του Τραμπ πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Στο στόχαστρο του ειδικού ερευνητή Ρόμπερτ Μάλερ βρίσκεται ένας ακόμη συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός Τεντ Μάλοκ ερευνάται κυρίως για τις εμφανίσεις του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today (RT), με την ελπίδα ότι θα προκύψουν νέα στοιχεία σχετικά με τις πιθανές σχέσεις της Μόσχας και συνεργατών του Τραμπ πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Μάλερ φαίνεται να ενδιαφέρεται και να μίλησε με τον Μάλοκ, ο οποίος συνδέεται επίσης με τον Νάιτζελ Φάρατζ, για τις συχνές εμφανίσεις του στο RT, για δύο κυρίως λόγους. Αφενός διότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο προπαγανδιστικό όργανο του Κρεμλίνου και αφετέρου διότι το RT διατηρεί επίσης στενές σχέσεις με τον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος το 2016 δημοσίευσε δεκάδες χιλιάδες υποκλαπέντα  emails της Χίλαρι Κλίντον.   

Ο Μάλοκ αποκάλυψε ότι ερωτήθηκε σχετικά με το RT στον φίλο του Τζέρομ Κόρσι, έναν συγγραφέας που κινείται στον χώρο της δεξιάς και είναι επίσης στόχος της έρευνας του Μάλερ. «Ενδεχομένως έκριναν ότι συνεργάζεται με τη Ρωσία – και το RT είναι η Ρωσία», δήλωσε ο Κόρσι στην «Guardian». Ο ίδιος ο Μάλοκ ασφαλώς το αρνείται.

Ο Μάλοκ περιλαμβανόταν στους υποψηφίους του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αίσθηση είχε προκαλέσει μία συνέντευξή του στο Bloomberg, τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου ως οικονομολόγος είχε υποστηρίξει ότι υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Πηγή

Απάντηση