Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Σύνδεσμο Κληρικών (video)


Την ελπίδα ότι μετά από διάλογο θα προχωρήσει η συμφωνία με την Πολιτεία, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος μετά τη συνάντησή του με τον Σύνδεσμο Κληρικών. Η Ιεραρχία μπορεί να εγκρίνει, να διορθώνει, να απορρίπτει, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος υποδέχθηκε τους κληρικούς με φράση- πείραγμα: «Καλώς ορίσατε αν και κάπως καθυστερημένα. «

Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε προς τους ιερείς πως «50 χρόνια δίνω μάχη για τα δικαιώματα. Τι έχω να αποδείξω; Αυτά είναι πάντοτε προτεραιότητα» και παράλληλα, παρέδωσε υπόμνημα όπου υπογραμμίζεται πως όλα θα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένα.

Επιπλέον, ο αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι τελευταία υπάρχει πολλή παραφιλολογία και συνωμοσιολογία. «Λέγονται πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Αυτό που προέκυψε από τη συνάντηση είναι ότι είμαστε σύμφωνοι με ό,τι αποφάσισε η Ιεραρχία, δηλαδή, να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία, να συγκροτηθεί μία επιτροπή, όπως προβλέπει η απόφαση, στην οποία θα συμμετάσχουν και ιερείς, με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων τους», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο αγώνας μας είναι ένα έργο που φαίνεται υλικό, όπως είναι η περιουσία, να το μετατρέψουμε με την προσπάθειά μας σε πνευματικό, ώστε να δώσει καρπούς για το λαό μας και την πατρίδα μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνάντηση από τη συνάντηση αλλά και από την απόφαση της Ιεραρχίας, επισημαίνοντας ότι «πάντοτε είμαστε δίπλα στην Ιεραρχία και στον Αρχιεπίσκοπο, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός».

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνέρθει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, όπου αναμένεται να συζητηθεί και η εκπροσώπηση στην Επιτροπή Διαλόγου με την Πολιτεία.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση