«Τhe Favourite»: Ο Λάνθιμος ένα βήμα πιο κοντά στα βραβεία Όσκαρ (video)


Μία μετά την άλλη αποσπά τις διεθνείς διακρίσεις ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος και όλα δείχνουν ότι διεκδικεί με αξιώσεις βραβεία Όσκαρ. Η ταινία του The Favourite, με πέντε υποψηφιότητες για Xρυσές Σφαίρες συγκαταλέγεται από τo Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, την ένωση ειδικών και κριτικών, στις 10 καλύτερες ταινίες για το 2018.

Έξυπνη και ευρηματική στη σύλληψη και απόδοση των χαρακτήρων αλλά και ανατρεπτική ως προς τις κινηματογραφικές τεχνικές «Η Ευνοούμενη», όπως αποδίδεται η ταινία στα ελληνικά, έχει αιχμαλωτίσει κοινό και κριτικούς.

Αποδίδοντας με τρόπο απολαυστικό την περίπλοκη σχέση της Βασίλισσας Άννας με τις δύο εξαδέλφες Σάρα και Άμπιγκέηλ, η Ολίβια Κόουλμαν, η Ρέιτσελ Βάις και η Έμμα Στόουν πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία αντιζηλίας, συνωμοσιών και εκδίκησης που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας, δράματος και παραλόγου.

«Πάντα προσπαθείς να πετύχεις μια ισορροπία ανάμεσα στην κωμωδία, το δράμα και τη γελοιότητα των καταστάσεων και των ανθρώπων, των χαρακτήρων, όπως επίσης και το σκοτεινό στοιχείο της ιστορίας», σημειώνει ο Γιώργος Λάνθιμος.

Η ταινία έχει ήδη κερδίσει τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, έχει αποσπάσει 5 υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες ενώ η διάκριση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου θεωρείται προάγγελος των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ.

Πηγή ΕΡΤ, Βιντεο: Παπαδοπούλου Λήδα

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση