Πετροπόλεμος και διπλή συγκέντρωση στο Ηράκλειο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα (Βίντεο)
ΕΛΛΑΔΑ13:20 08.12.2018(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 13:27 08.12.2018) Λήψη σύντομου urlΛίγο μετά το μνημόσυνο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο Ηράκλειο, σημειώθηκε ένταση μεταξύ των υποστηρικτών του έλληνα ομογενή και ομάδας αντιεξουσιαστών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο ύστερα από το μνημόσυνο που τελέστηκε στη μνήμη του έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα που έχασε τη ζωή του όταν πυροβολήθηκε από την αλβανική αστυνομία στις 28 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το cretapost.gr, από νωρίς στον χώρο είχαν συγκεντρωθεί διοργανωτές του μνημοσύνου και ταυτόχρονα απέναντι από τον Άγιο Μηνά είχαν παραταχθεί αντιεξουσιαστές και μέλη συλλογικοτήτων που είχαν διοργανώσει αντισυγκέντρωση.
Γύρω από τον ναό υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία, ενώ οι δύο πλευρές φέρονται να φώναζαν συνθήματα. Λίγο μετά το τέλος του μνημοσύνου, σημειώθηκε ένταση όταν ομάδα των διοργανωτών συγκρούστηκε με ομάδα αντιεξουσιαστών στους γύρω δρόμους, εκτοξεύοντας πέτρες εκατέρωθεν.

Συνθήματα αναγράφηκαν στους τοίχους του μητροπολιτικού ναού, ενώ ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Κρητης κ.κ. Ειρηναίος επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα χωρίς, όμως, να εισακουστεί.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το cretalive.gr, το μνημόσυνο περιελάμβανε και ομιλία από το Νότη Μαριά. «Όλοι μαζί σαν γνήσιοι πατριώτες, στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα που θα συνεχίσουμε τον αταλάντευτο πατριωτικό μας αγώνα. Για να συνεχίσουμε τον αγώνα του Κωνσταντίνου» — ανέφερε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.Πηγή

Απάντηση