»Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα δώσει την Αυτοκεφαλία στις 6 Ιανουαρίου»

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018


eustratios zoria

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Δηλώσεις σχετικά με την «Ενωτική Σύνοδο» έκανε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Ζόρια Ευστράτιος του «Πατριαρχείου Κιέβου».

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Ζόρια, οι Ιεράρχες του Πατριαρχείου Κιέβου θα συμμετάσχουν κανονικά το Σάββατο στην «Ενωτική Σύνοδο».

Επίσης ο Εκπρόσωπος του «Πατριαρχείου Κιέβου» ανέφερε ότι ο καθένας Ιεράρχης θα συνοδευέται από έναν κληρικό, μοναχό η πιστό.

Ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι θα προτείνουν υποψήφιο, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η ψηφοφορία θα είναι μυστική.

Σχετικά με τον Καταστατικό Χάρτη της νέας Τοπικής Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ζόρια ανέφερε: «Συζητήσαμε πάνω σ΄ αυτό, ορισμένα πράγματα έμειναν, κάποια τροποιήθηκαν, κάποια άλλαξαν και άλλα απορρίφθηκαν».

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κ. Ευστρατίου, ο οποίος ανέφερε ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα παραδώσει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας στον μελλοντικό επικεφαλής της Τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία στις 6 Ιανουαρίου 2019».

«Θα τελεστεί Θεία Λειτουργία του νέου Επικεφαλής με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι, όπου αμέσως μετά θα του παραδοθεί και ο Τόμος» – πρόσθεσε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Ζόρια.


Εμφανίσεις: 1290
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση