Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο ανακάλυψαν τάφο 4.400 χρόνων
ΚΟΣΜΟΣ08:18 16.12.2018(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 08:23 16.12.2018) Λήψη σύντομου urlΜια μοναδική ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι σε περιοχή κοντά στο Κάιρο της Αιγύπτου καθώς έφεραν στο φως τον τάφο ενός αρχιερέα από την εποχή της πέμπτης δυναστείας.Τον τάφο ενός ανώτατου ιερέα ανακάλυψαν αρχαιολόγοι κοντά στην πυραμίδα της Σακκάρα στην Αίγυπτο.
Ο τάφος είναι γεμάτος με πολύχρωμα ιερογλυφικά και αγάλματα φαραώ, ανέφερε το BBC.
Η διακόσμηση αποκαλύπτει ότι ο ιδιοκτήτης του τάφου ήταν βασιλικός ιερέας που ονομαζόταν Γουάτι και υπηρέτησε κατά τη βασιλεία του βασιλιά Νεφέριρκαρε κατά την πέμπτη δυναστεία. Ο τάφος λέγεται επίσης ότι περιέχει τα λείψανα της μητέρας, της συζύγου και άλλων συγγενών του ιερέα.
Η πέμπτη δυναστεία κυβέρνησε την Αίγυπτο από το 2.500 π.Χ. περίπου στα 2.350 π.Χ.

​Ο Μουσταφά Γουαζίρι, γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων δήλωσε ότι ο έχει μήκος 10 μέτρα, πλάτος 3 μέτρα και ύψος 3 μέτρα και περιγράφεται ως «εξαιρετικά καλά διατηρημένος».
Οι αρχαιολόγοι βρήκαν μέσα στον τάφο πέντε φρεάτια, από τα οποία μόνο ένα ήταν ανοιγμένο και άδειος Η ανασκαφή του τάφου θα ξεκινήσει στις 16 Δεκεμβρίου και η ομάδα αναμένει περισσότερες εκπλήξεις, μεταξύ των οποίων και η σαρκοφάγος του ιδιοκτήτη.
Ο Γουαζίρι εξέφρασε την ελπίδα ότι ένας από τα φρεάτια θα «οδηγεί στο φέρετρο ή τη σαρκοφάγο του ιδιοκτήτη του τάφου».Πηγή

Απάντηση