Η Κηφισιά Θεσσαλονίκης τίμησε την Έφορο της Αγία Αναστασία την Φαρμακολυτρία (ΦΩΤΟ)

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018


kabalas thessaloniki 57

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, η ιερά μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό στην Κηφισιά Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν και σήμερα στον περικαλλέστατο Ναό της Αγίας για να τιμήσουν την προστάτιδα της Ενορίας τους, να προσκυνήσουν την Ιερή της Εικόνα και το απότμημα του Ιερού της Λειψάνου και να παρακαλέσουν για τις πρεσβείες της στον Κύριο που σε τρεις ημέρες η ανθρωπότητα θα εορτάσει το κοσμοσωτήριο γεγονός της ενανθρωπήσεως Του.

Πρόκειται για έναν Ναό – κόσμημα που στολίζει την περιοχή της Κηφισιάς, ανατολικά της Θεσσαλονίκης και στα σύνορα με την Καλαμαριά, για την ολοκλήρωση του οποίου εργάστηκε σκληρά ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος τον εγκαινίασε τον Ιούνιο του 2013.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος προέστη και της λαμπρής Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Χριστόδουλος Καραθανάσης, π. Δημήτριος Τζιαφάς, π. Χριστόδουλος Παρτίδης και π. Αμβρόσιος Ματσάς, οι Πρεσβύτεροι π. Σταύρος και Ιωάννης Σωτηρόπουλος, ο Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ναού Αρχιμ. π. Γαβριήλ Αλεξίου και ο Εφημέριος Πρωτ. π. Θωμάς Γαλλίδης καθώς και οι Ιεροδιάκονοι π. Τιμόθεος και π. Αλέξανδρος. Τα ιερά αναλόγια ετίμησαν Ιεροψάλτες υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου του Ναού κ. Δημητρίου Κεχαγιά, οι οποίοι έψαλλαν θαυμάσια τους ύμνους της Θ. Λειτουργίας.

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τον άπειρο σεβασμό του στον Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης για την πατρική του αγάπη και την άδεια του να ιερουργήσει στον Ναό της Φαρμακολυτρίας, και να βρεθεί κοντά σε πρόσωπα αγαπημένα, αφού είχε υπηρετήσει για 30 πλέον έτη στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Μίλησε για το παράδειγμα των Αγίων που είναι ζωντανό και δείχνει την αφοσίωση και την αγάπη τους στον Κύριο, όπως και η Αγία Αναστασία, η οποία σε χρόνους δύσκολους στάθηκε όρθια και αντιστάθηκε για να κερδίσει την Ουράνια Βασιλεία και αν και πέρασαν αρκετοί αιώνες από τότε, σήμερα την τιμούμε και πανηγυρίζουμε τη μνήμη της όπως αρμόζει.

Συνεχάρη τους Ιερείς του Ναού μαζί με τους πιστούς για τη μεγάλη προσπάθεια να ευπρεπίζουν συνεχώς την Εκκλησία της Αγίας Αναστασίας, μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και τέλος ευχήθηκε προς το πυκνό εκκλησίασμα Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα, με πίστη, θάρρος, ενότητα και ελπίδα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:Πηγή

Απάντηση