Μια ξεχωριστή επίσκεψη στο Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΔΑ»!


Με τους μικρούς ασθενείς του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ» επέλεξαν να υποδεχθούν τα Χριστούγεννα οι εθελοντές του παραρτήματος Αχαρνών και Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 μαζί με την σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών (μαθητές και μαθήτριες του Στ 1, εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων) επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ». 

Στόχος της εξόρμησης του παραρτήματος και του σχολείου είναι η προώθηση της αλληλεγγύης, της προσφοράς και εθελοντισμού στα νέα παιδιά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου δημιούργησαν όμορφα μικρά εορταστικά αναμνηστικά και τα προσέφεραν στα νοσηλευόμενα παιδιά ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι εθελοντές του παραρτήματος Αχαρνών προσέφεραν βιβλία για την βιβλιοθήκη του νοσοκομείου.

Η επίσκεψη έκλεισε με μουσικό χρώμα από την πολύ όμορφη χορωδία που οργάνωσαν οι μαθητές του σχολείου προκειμένου να να ψυχαγωγήσουν τους μικρούς νοσηλευόμενους.

Εκτός από την χαρά που προσέφερε η πρωτοβουλία στα νοσηλευόμενα παιδιά τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων είναι βέβαιο ότι η πρωτοβουλία του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της σχολικής κοινότητας έχει ιδιαίτερη παιδαγωγική και ανθρωπιστική αξία καθώς αναδεικνύει πολύτιμες ηθικές αξίες και στάσεις στους μικρούς μαθητές. Είναι βέβαιο ότι το παράδειγμα των ενηλίκων που συμμετείχαν κινητοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα νέα παιδιά ώστε αύριο να εξελιχθούν σε δραστήριους και ευαισθητοποιημένους πολίτες. 

Για άλλη μια φορά οι εθελοντές του παραρτήματος Αχαρνών και Φυλής αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο για την αλληλεγγύη και την προφορά τους!

 Πηγή

Απάντηση