Νίκη του Loeb στη 2η ειδική του Dakar


Ο Sebastian Loeb δε χρειάστηκε πολύ χρόνο ώστε να βρει το ρυθμό του. Μόλις στη 2η μέρα του Rally Dakar πανηγύρισε την 11η νίκη του σε αυτόν τον αγώνα κι έτσι κατάφερε να πάρει νίκη και στις 4 συμμετοχές του. Συμμετέχοντας ως ιδιώτης με ένα Peugeot 3008 toy 2017, o Loeb ήταν ο ταχύτερος της ειδικής των 342 χιλιομέτρων. Από τη μέση της ειδικής και μετά ήταν σταθερά ο ταχύτερος αλλά στα τελευταία χιλιόμετρα ο Nani Roma με το Mini τον πλησίασε απειλητικά. Τελικά ο Loeb κέρδισε αφήνοντας 8 μόλις δευτερόλεπτα πίσω του τον Roma. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Ten Brikke με Toyota 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Loeb. Οι οδηγοί που πρωταγωνίστησαν την πρώτη μέρα, Al Attiyah και Sainz ολοκλήρωσαν την ειδική στην 11η και 8η θέση αντίστοιχα ενώ ο Stephane Peterhansel αντιμετώπισε προβλήματα και έχασε πολύ χρόνο.

Στη γενική κατάταξη στην πρώτη θέση ανέβηκε ο De Villiers (Toyota) με χρόνο 4 ώρες 32 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα με τον Ten Brinke (Toyota) να τον ακολουθεί στη 2η θέση με διαφορά 28 δευτερολέπτων. Στην 3η θέση, 42 δευτερόλεπτα πίσω από τον De Villiers βρίσκεται ο Roma (Mini) ενώ στην 4η θέση ακολουθεί ο Al Rajhi (Mini) με διαφορά 50 δευτερόλεπτα. Ο Sebastian Loeb σκαρφάλωσε από τη 13η στην 5η θέση της κατάταξης 1 λεπτό και 56 δευτερόλεπτα πίσω από τον επικεφαλής. Ο Sainz υποχώρησε από τη 2η στην 6η θέση. Ο Hunt στη 2η συμμετοχή του στο Dakar (είχε τερματίσει 10ος το 2016) βρίσκεται στην 7η θέση με τον Al Attiyah να ακολουθεί στην 8η. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Despres και Vasilyev ενώ ο Peterhansel είναι 13ος με διαφορά που αγγίζει τα 14 λεπτά.

Στις μοτοσυκλέτες την ειδική κέρδισε ο Walkner (KTM) που ήταν 7ος στην εκκίνηση. Δεύτερος ταχύτερος ήταν ο Brabec (Honda) και τρίτος ο Barreda (Honda). Ο Barreda όμως διατηρήθηκε στην κορυφή της κατάταξης με τον Walkner να ανεβαίνει 2ος και τον Brabec να διατηρεί την 3η θέση που κατείχε και στο τέλος της 1ης μέρας.

Η 3η μέρα του αγώνα από το San Juan de Marcona στην Arequipa περιλαμβάνει 467 χιλιόμετρα απλής διαδρομής και 331 χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής που εκτυλίσσεται κυρίως σε αμμόλοφους.Πηγή

Απάντηση