Εκδήλωση της πρεσβείας της Ρουμανίας την Τρίτη 15 Ιανουαρίου


Με αφορμή την έναρξη της Ρουμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ημέρα του Ρουμάνικου Πολιτισμού, η πρεσβεία της Ρουμανίας, διοργανώνει συναυλία της χορωδίας Πρελούντιου, του Εθνικού Κέντρου Τέχνης «Η Ρουμανική Νεολαία», υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Voicu Enachescu.

Η συναυλία θα γίνει την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στις 7.30μμ στο φιλολογικό σύλλογο Παρνασσό, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 στην Αθήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρεσβείας της Ρουμανίας: «Με αφορμή την ανάληψη της Ρουμανικής Προεδρίας του Συμβούλιου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Ελλάδα θα διοργανώσει στις 15 Ιανουαρίου 2019, στις 19.30, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού (Πλατεία Αγίου Γεώργιου Καρύτση 8, 10561 Αθήνα) μια συναυλία με την Χορωδία Δωματίου Πρελούντιου του Εθνικού Κέντρου Τέχνης «Η Ρουμανική Νεολαία», υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Voicu Enachescu. Η χορωδία, που αποτελείται από 30 μέλη, θα ερμηνεύσει έργα από το διεθνές αλλά και το Ρουμάνικο ρεπερτόριο.

Η Χορωδία Δωματίου Πρελούντιου, μια από τις δυο καλύτερες και ποιο γνωστές ρουμανικές χορωδίες, με πλούσια ιστορία πάνω από 42 χρόνια, έχει ένα πολύ πλούσιο ρεπερτόριο, το οποίο συμπεριλαμβάνει πάνω από 300 έργα κλασικά, προκλασικά, ρομαντικά, κάλαντα, αλλά και θρησκευτικά, της Ρουμάνικης μουσικής και του διεθνές ρεπερτορίου, όπως και έργα Ρουμάνων σύγχρονων ποιητών και συμφωνικά έργα για φωνή. Η Χορωδία έχει ηχογραφήσει πάνω άπω 350 εκπομπές ραδιοφώνου και τηλεόρασης και έχει κάνει πάνω από 2500 συναυλίες στην Ρουμανία και στο εξωτερικό, σε 90 περιοδείες σε πάνω από 30 χώρες και έχει βραβευτεί σε διάφορα διεθνές Φεστιβάλ.

Έχοντας μια εμπειρία 46 χρόνων ως διευθυντής ορχήστρας (στην Χορωδία του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, στην Χορωδία του Φοιτητικού Πολιτιστικού Σώματος και στην Χορωδία Δωματίου Πρελούντιου), ο Voicu Enachescu αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο ταλαντούχους διευθυντές ορχήστρας της Ρουμανίας, γεγονός για τον οποίο το Μάιο του 2006 επανεξελέγη πρόεδρος του Εθνικού Συνδέσμου Χορωδιών της Ρουμανίας, μια μη κυβερνητική οργάνωση που συγκεντρώνει περισσότερες από 80 χορωδιακές μπάντες από τη χώρα και περίπου 120 διευθυντές ορχήστρας, ενώ συνδέεται και με τη Διεθνή Ομοσπονδία «Eurora cantat».

Παρουσιάστηκε με τη Χορωδία Δωματίου Πρελούντιου σε όλες τις εκδόσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ «George Enescu» που διοργανώθηκαν στο Βουκουρέστι μετά το 1989. Έχει προσκληθεί σε πολλές εθνικές και διεθνείς κριτικές επιτροπές και εργάστηκε σε ατελιέ με συγκροτήματα από τη Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία και ΗΠΑ.

Η είσοδος στην συναυλία θα είναι με πρόσκλησης και ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας».

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση