Η Ένωση Εισαγγελέων απαντά σε δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη




ΕΛΛΑΔΑ13:54 12.01.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 13:55 12.01.2019) Λήψη σύντομου urlΑνακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, η οποία επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να απαντήσει στον Άδωνι Γεωργιάδη που δήλωσε πως κάθε εισαγγελέας διαφθοράς είναι και πολιτικό πρόσωπο.Στον Άδωνι Γεωργιάδη απαντά η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, μετά το σχόλιο του τελευταίου ότι ο «κάθε εισαγγελέας διαφθοράς είναι και πολιτικό πρόσωπο».
Κάνοντας λόγο για άγνοια της συνταγματικώς κατοχυρωμένης αρχής της διάκρισης των λειτουργιών, για όσους χρησιμοποιούν τη Δικαιοσύνη ως πολιτική διελκυστίνδα η Ένωση τονίζει πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι αυθαίρετες.
Παράλληλα κατηγορούν τον κ. Γεωργιάδη πως αγνοεί το γεγονός ότι ο θεσμός της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς εισήχθη το 2013, με στόχο την επιτάχυνση των ερευνών και την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων και
Ακόμη σημειώνουν πως αγνοεί ότι «ό,τι η ανάθεση των καθηκόντων του εκάστοτε εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς πραγματοποιείται, ως το τότε νομοθετικό σώμα στο οποίο μετείχε και ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καθόρισε, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση».
Τέλος καλούν τις πολιτικές δυνάμεις να σεβαστούν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να απέχουν από ενέργειες που δυσκολεύουν το έργο των δικαστικών λειτουργών.



Πηγή

Απάντηση