Σε στάση αναμονής η Πρόεδρος της Γεωργίας για την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019


Salome Zurabishvili

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Την αντίδραση της Εκκλησίας της Γεωργίας σχετικά με την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία αναμένει η Πρόεδρος κα. Σαλομέ Ζουραμπισβίλι σύμφωνα με το Interfax-religion.

Η Πρόεδρος της Γεωργίας σε δηλώσεις της, τόνισε ότι δεν συγχαίρει ακόμη τον ουκρανικό λαό και την ηγεσία της χώρας για την παράδοση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στη νέα Εκκλησία, λόγω του γεγονότος ότι η Εκκλησία της Γεωργίας δεν έχει ακόμη εκφράσει επίσημα την θέση της.

”Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα” δήλωσε η κα. Ζουραμπισβίλι και πρόσθεσε: ”θα ήταν απλό να συγχαρώ τον ουκρανικό λαό για την παροχή Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, αλλά ως Πρόεδρος της Γεωργίας αισθάνομαι ευθύνη”.

Σε άλλο σημείο η κα. Ζουραμπισβίλι υπογράμμισε: ”Εάν η Εκκλησία της Γεωργίας είναι προσεχτική για κάποιες πιθανές συνέπειες, για τις οποίες δεν θέλω να μιλήσω τώρα, τότε δεν έχω κανένα δικαίωμα να αναλάβω τέτοια ευθύνη και ως εκ τούτου να επιδεινώσω την κατάσταση”.


Εμφανίσεις: 2526
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση