Δανέλλης: Τσίπρας και Ζάεφ, Ντιμιτρόφ και Κοτζιάς γράφονται στην ιστορία
ΚΟΣΜΟΣ20:08 13.01.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 20:17 13.01.2019) Λήψη σύντομου urlΚαταχειροκροτούμενος ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για «Το «στοίχημα» της Συμφωνίας των Πρεσπών», ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.Ευχαριστώντας για την τιμή της πρόσκλησης στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής η οποία πραγματοποιείται, όπως είπε, «μια εξαιρετική μέρα»,για «Το «στοίχημα» της Συμφωνίας των Πρεσπών», ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης επισήμανε ότι ο ίδιος δε θα μπορούσε να απουσιάζει μετά τη στάση που είχε κρατήσει το 1992.
Στο σημείο αυτό, ο βουλευτής του Ποταμιού υποχρεώθηκε, μάλιστα, να διακόψει για λίγο την ομιλία του λόγω των χειροκροτημάτων που προκάλεσε η είσοδος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής.
Επιχειρώντας αρχικά να περιγράψει το τοπίο που διαμορφώνεται για το θέμα του Μακεδονικού, ο κ. Δανέλλης δήλωσε ότι «οι πολίτες έχουν κατεβάσει τα ρολά στη λογική». Υπενθύμισε ότι «η πατρίδα μας έχει πληρώσει πολλές φορές την άρνηση να δει την αλήθεια» αλλά αντίθετα να βλέπουμε «τους ξένους ως εχθρούς». Μίλησε δε για «μια κοινωνία που χρειάζεται επειγόντως μετάγγιση αυτοπεποίθησης».
Περνώντας στη στάση που κράτησαν και κρατούν σήμερα τα κόμματα, ο κ. Δανέλλης τόνισε ότι «μοιραίο πρόσωπο του αδιεξόδου» στο οποίο φτάσαμε ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Ωστόσο, όπως παρατήρησε ο βουλευτής, «η γραμμή του υιοθετείται σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
«Ο γιος υποτάσσεται στον πολιτικό φονέα του πατέρα του και μάλιστα στο ίδιο σκηνικό φόνου», τόνισε εν μέσω χειροκροτημάτων ο κ. Δανέλλης.
Όσο για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, «απλώς θλίβομαι και εξακολουθώ να περιμένω τις σώφρονες φωνές που σήμερα κρύβονται στα αντισυριζα λαγούμια», πρόσθεσε.
Μιλώντας, τέλος, για το Ποτάμι, είπε ότι «δε δίστασε να αναλάβει βάρη μεγαλύτερα από εκείνα που του αναλογούσαν», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του κόμματος το καλοκαίρι του ’15 και τη στήριξη της συμφωνίας με τους δανειστές. «Πέφτει στο Ποτάμι η προάσπιση του εθνικού συμφέροντος», τόνισε ο κ. Δανέλλης.
Ο βουλευτής του Ποταμιού χρησιμοποίησε εγκωμιαστικές εκφράσεις για το έργο του πρωθυπουργού αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για «απαράμιλλή αυταπάρνηση» καθώς «δε δείλιασε ανταποκρινόμενος στο εθνικό συμφέρον».
«Τσίπρας και Ζάεφ, Ντιμιτρόφ και Κοτζιάς γράφονται στην ιστορία μας αρέσει, δε μας αρέσει», υπογράμμισε ο κ. Δανέλλης.
Για το «διαζύγιο» με τους ΑΝ.ΕΛ. ο βουλευτής του Ποταμιού είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει μια αταίριαστη σχέση».
«Το Μακεδονικό δεν είναι απλώς εθνικό θέμα, είναι θέμα ταυτότητας για το κάθε κόμμα» καθώς έχει να κάνει με το πώς βλέπεις τον κόσμο, πρόσθεσε ο βουλευτής, εξηγώντας ότι «εδώ δοκιμάζεται ο ευρωπαϊσμός μας» και «ο σεβασμός στις αρχές αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού».
Κατέληξε λέγοντας ότι «προχθές η FYROM υπερψήφισε, τώρα η σειρά μας» και προειδοποίησε ότι «εάν η μικροπολιτική επικρατήσει, η απόλυτη απομόνωση μας περιμένει».Πηγή

Απάντηση