Μέι: Αν δεν εγκριθεί το Brexit θα είναι καταστροφικό
ΚΟΣΜΟΣ11:11 13.01.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 11:12 13.01.2019) Λήψη σύντομου urlΗ βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει προειδοποιήσει τους βουλευτές ότι εάν δεν υποστηρίξουν το σχέδιό της για έξοδο από την ΕΕ, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.Έκκληση για υποστήριξη δύο ημέρες πριν από την κοινοβουλευτική ψηφοφορία, απηύθυνε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προς τους βουλευτές προειδοποιώντας πως δεν πρέπει να απογοητεύσουν τους ανθρώπους που ψήφισαν υπέρ του Brexit, μετέδωσε το Reuters.
«Κάτι τέτοιο θα ήταν μια καταστροφική και ασυγχώρητη παραβίαση της εμπιστοσύνης στη δημοκρατία μας», δήλωσε η Μέι. «Το μήνυμα μου προς το Κοινοβούλιο αυτό το Σαββατοκύριακο είναι απλό: είναι καιρός να ξεχάσουμε τα παιχνίδια και να κάνουμε ό, τι είναι σωστό για τη χώρα μας».
Την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χαντ, δήλωσε ότι το Brexit δεν θα μπορούσε να μη συμβεί καθόλου εάν η συμφωνία της Μέι δεν περάσει.
Αν και η πρωθυπουργός ανέβαλε την ψηφοφορία που είχε αρχικά οριστεί για το Δεκέμβριο, προκειμένου να μαζέψει αρκετούς βουλευτές από το κόμμα της ή και άλλους, για να υποστηρίξει τη συμφωνία που έχει κάνει με τις Βρυξέλλες, αναμένεται ότι θα χάσει την ψήφο.
Οι Sunday Times ανέφεραν, επικαλούμενοι ανώτερη κυβερνητική πηγή, ότι ορισμένοι από τους «αποστάτες» βουλευτές σχεδίαζαν να πάρουν τον έλεγχο της νομοθετικής ημερήσιας διάταξης από τη Μέι, προκειμένου να ανασταλεί ή να καθυστερήσει το Brexit.
Η Βρετανία αναμένεται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, ωστόσο το κοινοβούλιο δεν έχει ψηφίσει ακόμα την τελική συμφωνία αναχώρησης.Πηγή

Απάντηση