Συνάντηση εργασίας Μητροπολίτη Πολυανής κ. Εμμανουήλ με τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019


polianis 2

Κιλκίς | Χρήστος Καναρόπουλος


Στο γραφείο του Επισκοπικού Μεγάρου Κιλκίς υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2010, με τον οποίο είχαν συνάντηση εργασίας για την ένταξη του έργου της ανακατασκευής του ιστορικού Επισκοπείου της Ιεράς Μητρόπολεως σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Πρόκειται για το Επισκοπείο που βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ένα διατηρητέο κτήριο που δομήθηκε την δεκαετία του 1940, με πρωτότυπα αισθητικά στοιχεία για την εποχή του και χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 2005.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη του έργου, με μέριμνα του οποίου επικαιροποιήθηκε η μελέτη, ώστε να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις και τις απαραίτητες εγκρίσεις για να ενταχθεί σε πρόγραμμα.

Το έργο, ύψους 1.300.000 ευρώ, προβλέπει την ριζική αναπαλαίωση του κτηρίου, με επαναδιαρύθμιση των χώρων και με επεμβάσεις και στον φέροντα οργανισμό αλλά και στα δομικά αισθητικά στοιχεία του κτηρίου. Προβλέπεται να δημιουργεί στον ισόγειο χώρο μουσείο εκκλησιαστικής ιστορίας και ένα μικρό αρχονταρίκι και στον πρώτο όροφο η κατοικία του Μητροπολίτη και ξενώνας.

Στη συνάντηση ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε να υποβάλει αίτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού για να δοθεί το «πράσινο φως» και εν συνεχεία να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ. Επίσης, σε αυτήν, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παύλος Θωμαίδης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχίμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης και ο Αρχιτέκτων Μηχανικός κ. Κωνσταντίνος Παχιαδάκης, το μελετητικό γραφείο του οποίου ανέλαβε την επικαιροποίηση της μελέτης.

polianis 1

polianis 1

polianis 1

polianis 1


Εμφανίσεις: 31894
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση