Ο ιδρυτής της Blackwater ερευνάται για αποστολή μισθοφόρων στην Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ04:12 11.02.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 04:13 11.02.2019) Λήψη σύντομου urlΟ Αμερικανός επιχειρηματίας Έρικ Πρινς, που περιγράφεται ως ο πρώην διευθυντής των δυνάμεων μισθοφόρων της Αμερικής, ερευνάται όλο και περισσότερο για μίσθωση των ανδρών του σε μια κρατική επιχείρηση του Πεκίνου που επενδύει στην κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης στην κεντρική έρημο της Κίνας.Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Έρικ Πρινς, που περιγράφεται ως ο πρώην διευθυντής των δυνάμεων μισθοφόρων της Αμερικής, ερευνάται όλο και περισσότερο για μίσθωση των ανδρών του σε μια κρατική επιχείρηση του Πεκίνου που επενδύει στην κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης στην κεντρική έρημο της Κίνας.
Σε συνδυασμό με έναν φαινομενικά αυξανόμενο κατάλογο μισθωτών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Blackwater, η Xe και η Academi, η τελευταία δημιουργία του Πρινς, η Frontier Services Group (FSG) με έδρα το Χονγκ Κονγκ, συμφώνησε να συνάψει συμφωνίες τρισ. δολαρίων για να επιδεινώσει αυτό που πολλοί αναφέρουν πως συνιστά μια συνεχιζόμενη καταστροφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κεντρική Κίνα, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο Πρινς παραιτήθηκε από επικεφαλής της FSG τον Δεκέμβριο του 2018, επιτρέποντας στην ισχυρή κρατική εταιρεία παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών CITIC — πρώην China International Trust Investment Corporation — να αναλάβει την διεύθυνση της εταιρείας, αν και ο ίδιος διατηρεί θέση αναπληρωτή προέδρου και ένα μερίδιο εννέα τοις εκατό.
Η νέα σύμβαση της FSG με το Πεκίνο για την κατασκευή καταυλισμών φυλάκισης στην κεντρική Κίνα με σκοπό τη φιλοξενία περίπου ενός εκατ. πολιτών που κρατούνται από το σημερινό καθεστώς, έχει προκαλέσει αυστηρή κριτική, μεταξύ άλλων το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.
Οι ισχυρισμοί όσων δραστηριοποιούνται στο χώρος της άμυνας υποστηρίζουν ότι η FSG του Πρινς πιθανόν βοηθά την κυβέρνηση του Σι Τζινπίνγκ στη μαζική καταστολή των μουσουλμανικών φυλών στην επαρχία Ξινγιάνγκ, μια αυτόνομη περιοχή της μακρινής βορειοδυτικής Κίνας, βοηθώντας συγχρόνως και την προώθηση των γεωπολιτικών σχεδίων του στρατηγικού ανταγωνιστή των ΗΠΑ.Σύμφωνα με αναφορές, η FSG δημιουργήθηκε για να φυλάσσει την πρωτοβουλία Belt and Road του Πεκίνου.
Η FSG δεν περιορίζεται στην Ασία, έχει επωφεληθεί παράλληλα από τη φύλαξη των ζωνών ελεύθερου εμπορίου της Σομαλίας και τη λειτουργία των ιατρικών αερομεταφορών στην Κένυα.
Η πρόσφατη συμφωνία με στην Κίνα αποδεικνύει ότι ο Πρινς, ο μικρότερος αδερφός του Μπέτσι Ντεβός, υπουργού Παιδείας των ΗΠΑ, «εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον της Κίνας, που ανταγωνίζεται άμεσα με τις ΗΠΑ», σημείωσε ο καθηγητής Σον Μακ Φέιτ, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Κίνα παραμένει μια από τις λίγες χώρες που απαγορεύεται βάσει των αμερικανικών κανονισμών για τους Αμερικανούς να προσφέρουν άμεσα μισθοφορικές υπηρεσίες.Πηγή

Απάντηση