Ο Πάτρικ Σάναχαν μετέβη απροειδοποίητα στο Αφγανιστάν
ΚΟΣΜΟΣ06:52 11.02.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 07:12 11.02.2019) Λήψη σύντομου urlΟ αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Πάτρικ Σάναχαν, μετέβη στο Αφγανιστάν τη Δευτέρα σε μια απροειδοποίητη επίσκεψη. Κατά την επίσκεψη του, θα συνομιλήσει με αξιωματούχους με εμπειρία «επί του πεδίου».Ο Πάτρικ Σάναχαν έφθασε στο Αφγανιστάν τη Δευτέρα σε μια απροειδοποίητη επίσκεψη, προκειμένου να συναντηθεί με την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση και τις αφγανικές αρχές ενόσω διαρκούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες με το κίνημα των Ταλιμπάν, ανέφερε το Associated Press.
Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημαντικά συμφέροντα ασφαλείας στην περιοχή, τονίζοντας πως επιθυμούσε να μεταβεί στο Αφγανιστάν για να έρθει σε επαφή με αξιωματούχους με εμπειρία «επί του πεδίου».
Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Σάναχαν στο Αφγανιστάν από τότε που ανέλαβε τη θέση του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.
Το Αφγανιστάν βρίσκεται εδώ και χρόνια σε μια ασταθή πολιτική και κοινωνική κατάσταση λόγω της δραστηριότητας των Ταλιμπάν και της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, οι οποίες πραγματοποιούν επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα που έχει διχαστεί από τον πόλεμο.Πηγή

Απάντηση