Επίσημα Βόρεια Μακεδονία από σήμερα η πΓΔΜ (φωτογραφία)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ07:17 12.02.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 07:21 12.02.2019) Λήψη σύντομου urlΦιέστα για την ύψωση της σημαίας του ΝΑΤΟ δίπλα στη σημαία της γείτονος θα γίνει σήμερα, στην έδρα της κυβέρνησης. Θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ονομάζεται επισήμως από σήμερα η πΓΔΜ.
Από την πρόσοψη του κτιρίου της κυβέρνησης της γείτονος, ήδη αφαιρέθηκε η ονομασία «κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και αναμένεται να αναρτηθεί η νέα επιγραφή «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

​Μπροστά στο κυβερνητικό κτίριο, θα γίνει σήμερα ειδική τελετή με ομιλητή τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ για την ανάρτηση της σημαίας του ΝΑΤΟ δίπλα στη σημαία της χώρας.
Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της γείτονος, η ημερομηνία που τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές στο Σύνταγμα και στη συνέχεια Σκόπια και Αθήνα, θα αποστείλουν κοινή επιστολή στον γγ του ΟΗΕ, με την οποία θα ενημερώνουν τον Αντόνιο Γκουτέρες για την ημερομηνία της θέσης σε ισχύ της τελικής συμφωνίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διεθνολόγοι στο Sputnik: Τα αίτια πίσω από την επιτάχυνση των εξελίξεων με πΓΔΜ και ΝΑΤΟ
H Κυβέρνηση των Σκοπίων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ — ΜΠΕ, σχηματίζει ήδη ομάδα που θα προετοιμάσει μέσα σε επτά ημέρες ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων και δράσεων, για την αλλαγή της ονομασίας από τους κρατικούς θεσμούς, την αλλαγή στις ταμπέλες στα σύνορα και τις διπλωματικές και τις προξενικές αρχές με το νέο όνομα του κράτους — Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονία.Πηγή

Απάντηση