Ρώσος διπλωμάτης: Οι Ταλιμπάν ελέγχουν τουλάχιστον το 50% του αφγανικού εδάφους
ΚΟΣΜΟΣ04:03 12.02.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 04:08 12.02.2019) Λήψη σύντομου urlΠαρά τις συνεχείς συγκρούσεις που μαίνονται εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, οι Ταλιμπάν εξακολουθούν να ελέγχουν εκτεταμένες εκτάσεις σε διάφορες περιοχές της χώραςΤο μαχητικό κίνημα των Ταλιμπάν ελέγχει τουλάχιστον το 50% του συνολικού εδάφους του Αφγανιστάν, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Αφγανιστάν Αλεξάντερ Μαντίτσκι.
Ο πρεσβευτής είπε ότι οι περιφέρειες που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες από την κυβέρνηση είναι εκείνες που ελέγχονται από τις δυνάμεις των ανταρτών ταλιμπάν.
«Γενικά, τουλάχιστον το 50% της αφγανικής επικράτειας ελέγχεται από το κίνημα των Ταλιμπάν», ανέφερε ο Μαντίτσκι σε συνέντευξή του στην καθημερινή εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.
Το Αφγανιστάν πλήττεται εδώ και καιρό από μια ασταθή κατάσταση ανασφάλειας, με την κυβέρνηση να ασχολείται με την καταπολέμηση των Ταλιμπάν, η οποία διεξάγει πόλεμο κατά της Καμπούλ για σχεδόν δύο δεκαετίες, και του ISIS του οποίου τα μέλη του επιχειρούν στο Αφγανιστάν από το 2015.Πηγή

Απάντηση